Egy társasházban lakom, ahol az eredeti kb 25 éves fali parapetes gázkazán van. Szeretnénk kicseréltetni kondenzációsra Ha nem terveztetem(drága, körülményes a kivitelezés) meg csak kicseréljük milyen következményei lehetnek a jövőben?
Ez egy oldalra kivezetett kombi gázkazán volna.
Aki csinálná ennek a márkának a beüzemelője szóval szakember.
Szerinte készülék cserével meg lehet oldani, ismerek olyat akinek csinált 3 évvel ezelőtt és semmi problémája nem adótott. De azért kérdeztem itt, mert szeretnék tájékozódni.
Tervezéssel 1 milla igy kevesebb mint a fele.
Ha a létesítéskor így volt a gáztervben tehát oldalra parapetes kivezetéssel és turbós gázkészülék.
Akkor fel lehet szerelni ugyanígy egy kondenzációs készüléket.
Hivatalosan és szabályosan úgy hogy a gyártói garancia is van rá.
A kéményseprőnek meg el kell fogadnia mert szerelési myilatkozatot kap a megrendelő.
Az a feltétele hogy az erre feljogosított és megfelelő szakképesítéssel rendelkező szerelő végezze.
Köszi a válaszokat. Nem tudom hogy volt a gáz tervben, azt sem tudom a mostani kazán turbós-e. Régi fég gázkazán, lehet több is mint 25 éves.
Utána járok. Esetleg ne hívjak ki egy gáz tervezőt bíztos ami biztos?
Kérdezd meg egy leendő beüzemelőt hivatalosan. Adott márkához találsz a neten szervizt.
Ő megmondja, hogy beüzemeltethető e hivatalosan.
Végére fogok járni a dolognak, ez csak egy plusz hátha valaki volt ebben a cipőben.
Köszi a válaszokat.
Tudom, itt illik szapulni a szabályokat, de két komoly következménye is lehet a szabálytalanul, papírok nélkül telepített/cserélt gázkazánnak:
- a szolgáltató megtagadja a gázvételt, leszereli a gázórát.
- baleset esetén gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésért büntetőeljárás indul (leöltendő szabadságvesztést is kiszabhatnak)
Mint megtudtam, a kazán cseréje terv nélkül is megy ahogy a szerelő mondta.
A baj a védőtávolsággal lehet, mert nincs meg szerintem minden irányba.
Neten 2 métert olvastam, másik szerelő sokkal kevesebbet mondott.. Felkeresek egy tervezőt és meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!