Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Németországban miért ilyen...

Németországban miért ilyen alulértékeltek az ingatlanok? Legtöbb helyen még magyar szemmel is fillérekért vannak.

Figyelt kérdés

1-2 drága presztízs várost leszámítva (München főleg), ami csak egy 1 milliós város egy 90 milliós országban, azt lehet mondani, hogy a német ingatlanárak alacsonyak. Az ottani bérekhez képest pedig filléresek.

Próbáltam ennek az okának utánajárni. Német ismerőseimtől olyasmit hallottam, hogy a gazdaság rossz bőrben van, a demográfia rossz bőrben van, egyre több az öreg és egyre kevesebb a fiatal. Így nem tudni 20 év múlva kik fognak lakni az ingatlanokban, ezért alacsony a bizalom az ingatlanok iránt.

De ha belegondolok Magyarországon is ugyanezek a problémák vannak csak durvábban. A piac mégsem veszített az optimizmusából.

Régebben még elérhetetlennek tűnt egy német ingatlan, most ott vagyunk hogy magyar ingatlant lehet elcserélni cakk-pakk. Pl. egy debreceni panelt elcserélhetsz már egy Ruhr-vidéki 600 ezres városban egy modern tégla lakásra.

Szerintetek ennek mi lehet a buktatója?

ma 11:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

NA találtam is egy dortmundi szépséget: [link]

3.977 €/m² ami kb 1,6 millió ft mennyi lenne ennek az ára "alulértékelés" nélkül? (van még 25,287 euro nebenkost is:) )

ma 13:27
 22/30 A kérdező kommentje:

Én is találtam egyet, tessék:

[link]

30 millió forint (87 ezer Euro), egy 55 négyzetméteres, 3 szobás, felújított tégla építésű lakás.

ma 13:31
 23/30 anonim ***** válasza:
Dieses Objekt wird beim zuständigen Amtsgericht versteigert. ezt a sort ajánlom figyelmedbe:)
ma 13:40
 24/30 A kérdező kommentje:
Attól még ennyi az ára, ennyiért azonnal megkapod.
ma 13:42
 25/30 anonim ***** válasza:
Siess, vedd meg! 🤣😂
ma 13:43
 26/30 A kérdező kommentje:

Verkehrswert: 87.000,00 EUR.

Tehát a piaci értéke ennyi. A kikiáltási ára pedig 60.800,00 EUR.

ma 13:44
 27/30 anonim ***** válasza:
Szerintem is azonnal vedd meg! Mindenki ostoba ott abban az országban hogy nem ugrik rá, de te zseni magyarként megtaláltad, azonnal vedd meg! meg fogsz ebből gazdagodni!
ma 13:44
 28/30 A kérdező kommentje:

Érdekes amúgy miért nem csapnak le rá. Lehet a németek nagyon pazarló életet élnek és nincs ennyi megtakarításuk, hiába keresnek 4x annyit mint egy magyar, ha mind elszórják nyaralásra, 3 autóra meg a tököm tudja mire verik el a németek a pénzüket.

Az osztrákok pénzköltési szokásaiból kiindulva, az idiotizmusnak nincs határa, napi 3-szor étteremben esznek, még azért is fizetnek 10 euró borravalót, hogy valaki kihozza nekik a főtt tojást.

ma 13:48
 29/30 anonim ***** válasza:
Igen ez így van teljesen életképtelenek, ezért is tart ott a gazdaságuk ahol:( Bezeg mi szegény magyarok... szerintem rettegnek attól hogy felvársároljuk mind a két országot!
ma 13:57
 30/30 anonim ***** válasza:

Ózdon kb 7millióért van ugyanakkora panel lakás, mint Bp 11.ker-ben 70millióért. Vajon miért?

Németországban ugyanez a helyzet

ma 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!