Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Első saját lakás vásárlása...

Első saját lakás vásárlása előtt pánik?

Figyelt kérdés

Olyan vagyok, mint a népmesében :D El is akarok már költözni itthon, meg nem is. Akarok lakást, meg nem is (mert ugye Magyarisztán eléggé kiszámíthatatlan hely). Bp-n lenne a lakás amúgy

25F

2019. jún. 5. 06:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha 25 évesen nem zavar, hogy otthon laksz, akkor én a helyedben biztos vennék egy kisebb lakást jobb lokációban és kiadnám. A plusz bevételből illetve a fizumból - aminek a nagy részét nyilván félre tudom tenni ha otthon lakom - meg vennék egy másikat 3-4 év múlva, hitelből. Addigra összejön az önerő simán. Így lesz két lakásod gyakorlatilag "ingyen", mert a kiadott lakás havi bérleti díja többé-kevésbé valószínű, hogy fedezni fogja a havi törlesztőjét a hitelre vett lakásnak.

Persze tudom, hogy szar otthon lakni, rengeteg ismerősöm (28-32 éves korosztály) lakik még mindig otthon, mert igazából ha élni is akarnak, akkor egy 200-250ezres átlag fizuból évekbe telik, hogy egy önerő összejöjjön. Így meg elég nehéz normális párt találni, mert lehet mutogatni a lányokra, hogy pénzéhesek, de egy alap egzisztencia 30 évesen elvárható, hogy az ember ne otthon lakjon.

2019. jún. 5. 20:15
 12/19 anonim ***** válasza:
A 11-es válaszoló tanácsához nem tudok mit hozzátenni. :)
2019. jún. 5. 21:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Pedig ilyenkor mindig be szoktak támadni, hogy "hőőő, hát egy 200ezres fizetésből 199ezer forintot félre lehet tenni, ha nem szórod a pénzt!" :D
2019. jún. 6. 00:22
 14/19 anonim ***** válasza:
8 :Akkor keress pont 1 millió Ft-tal olcsóbbat, vagy alkudj!:)
2019. jún. 6. 09:55
 15/19 anonim ***** válasza:

én maximálisan megértelek, én is elköltöztem otthonról albiba, nagyon nehezen sikerült, mert egyszerűen alig találtam megfelelőt, a mostani sem megfelelő. Bele se akarok gondolni, mivel jár egy lakásvásárlás, pedig az önerőm simán meglenne rá.

Én azt mondom, ha jól megvagy otthon, be is segítesz a háztartásba, költségekbe, akkor nem laksz mamahotelben, tehát ezért felesleges lenulláznod magad.

Ha mindenképpen költekeznél, menj el az államkincstárba, van x pénzed, kérdezd meg, hogy milyen feltételekkel tehetnéd be, bár az igaz, hogy lesz jó pár variáció. De ki tudod számolni vagy hátha segítenek, hogy 10 év betennéd, akkor mi lesz a pénzed vége. Vagy vegyél egy kisebb lakást és add ki. Kisebben kevesebb gond, nem kell neked családot befogadnod, max 2 fő, pár vagy két pár nélküli, fiatal, ne bácsi, néni. Kicsiben gondolkodj! Legalább kipróbálod, aztán ha nem válik be, még mindig odaköltözhetsz, bár nyilván fontos a munkalehetőség.

Sok szerencsét kívánok!

2019. jún. 8. 16:19
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Végül megvettem a kiszemelt lakást!

Ha úgy jön, hogy külföldre visz az élet(tervek szerint), akkor kiadom, és ha már tartósan kint élek pár éve, akkor el is adom majd szerintem.

2019. jún. 8. 16:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Grat hozzá! Az ingatlan jó, ha van (főleg, ha kevés hitellel sikerült).
2019. jún. 9. 11:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Oh, látom, hitel nélkül. Ezt hogy sikerült így 25 évesen összehozni?
2019. jún. 9. 11:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Legyen úgy, ahogy szeretnéd!
2019. jún. 10. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!