Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek meddig fog tartani...

Szerintetek meddig fog tartani a lakásárak növekedése?

Figyelt kérdés

Idén még állítólag +7-10%-ot növekednek az árak.

Ha jövőre nem is fognak ilyen ütemben, csökkenni szerintem nem nagyon fognak. Nektek mi a véleményetek?

2019. jún. 2. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Ez a kismiliomodik ilyen kérdés! Olvass vissza.

Két tábor van:

- ingatlanlufi

- kereslet - kínálat.

2019. jún. 2. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem most fognak még csak növekedni, indul a babaváró hitel, azaz 10 millió kevés kamattal. Ezen már én is elgondolkoztam, hogy megéri felvenni, pedig én a hitel ellen vagyok
2019. jún. 2. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Egy ingatlanos ismerősöm azt mondta, hogy azt prognosztizálják, hogy még kb.5 év, utána megáll, és stagnálni fog. Ha csak nem jön valami egetverő válság, csökkenés nem valószínű, hogy lesz.
2019. jún. 2. 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Azt gondolom, hogy egyszer majd elfelejtik ide a gyakorira kiírni ezt a kérdést, mert már annyira természetes lesz, hogy magasak az árak. Na, akkor fognak leesni, mikor nem írjátok ide többet.
2019. jún. 2. 18:38
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

A számok alapján lassulóban van a növekedés. Az MNB vár nyár végéig olyan +7%-os növekedést, amibe beletartozik a csok új változatnának hatása is (pedig, ugye azt is sokan tagadták, hogy a csok-nak hatása lenne az árakra és most az MNB írta meg).

De kormány már egyre kevésbé fog beleavatkozni az ingatlan árakba, mert:

1. A csok-kal kapcsolatban kezd szkeptikus lenni a kormány, mert nem hozta legutóbb a várt szavazatszámot (és mivel a csok már sok éve fut, a már rövid távon várt születésszámot sem, mivel ugye, ahhoz csak 1-2 év kell, hogy az első eredmények láthatók legyenek és a csok nem 1-2 éves új dolog).

2. A kormány vállalkozói köreinek figyelme az idegenforgalom, a szállodaipar felé fordult (mert abban sokkal nagyobb bevételek vannak mint bárminek a magyar ingatlanpiacon), most már azt támogatják, abba nyomják a pénzt.

Tehát, ezek a befolyásolási faktorok hamarosan megszűnnek.

Most az ingatlan befektetők is adogatják már el az ingatlanjaikat (sok olyan is, aki eddig kiadta, mert gyorsan nagy haszonhoz juthat - ezt az ingatlanos cégek az ingatlanpiac felpörgéseként érzékelik).

Nyilván nem tarthat a növekedés sem örökké. Egy korrekció mindenképpen valószínűsíthető viszonylag rövid időn belül, a gyors növekedés után/következtében (2015-2018-ig tartó rövid időszakban meredeken nőttek az árak), a kérdés már csak ennek mértéke lesz.

2019. jún. 2. 18:58
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Mi a csok elött, de még abban az évben vettük a lakásunkat 5 millióért, most 17 milliót ér. Szerintem elég nagy hatással volt a növekedésre
2019. jún. 2. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:
6: Ezt azért túlzásnak tartom. Nekünk Bp-en a belvárosban nagyon keresett paraméterekkel sem háromszorozódott meg az ár 5 év alatt, max. kétszereződött.
2019. jún. 2. 21:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Itt igen, felmérettük, hogy mennyiért lehet eladni. Ugyanott ugyanilyen lakás is ennyiért kellnek el. A másik lakásunkat 2 éve vettük, az is ugyanekkore, ugyanabban az utcában, akkor még "csak" 11 millióra ment fel az ár.
2019. jún. 2. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:
És ez hol van?
2019. jún. 2. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Kecskemét (merci gyár 2012-ben épült, 3 évvel korábban, nem az nyomta fel az árakat)
2019. jún. 2. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!