Hova nőnek a lakásárak?
Nos állandóan olvasom hogy nőnek a lakásárak Pesten meg kb mindenhol. De sose látok olyat ahol ezt magyaráznák.
Kereslet -kínalat határozza? Kétlem... Kevesebb olyan ember van aki lakást akar venni mint ahány eladó van. Akkor hova nő? Valami lufi effektus ez?
Egyszerűen már olyan szintre emelkednek hogy ép eszű és normális ember nem veszi meg. Sőt sztm nem is szabad most venni lakást mert ez elképszető ami megy.
"Kereslet -kínalat határozza? Kétlem... Kevesebb olyan ember van aki lakást akar venni mint ahány eladó van. Akkor hova nő? Valami lufi effektus ez?"
Hiába kétled, az árakat mindig a kereslet és kínálat határozza meg. Valószínűleg lufi, de hogy mikor durran ki, két hét múlva vagy 5 év múlva, azt senki sem tudja megmondani.
Mindenki, aki örökölt egy lakást/panelt/kutyaólat/kulipintyót meg akar most gazdagodni.
Panel 20 millióért vidéken???
Vicc!
Minden túlfújt lufi kipukkad, a túlfeszített húr elszakad.
Van, amelyik lakást évek óta hirdetik, és nem veszik.
Megy majd lejjebb, nem is sokára!
Nőnek a bérek, emiatt az emberek több pénzt tudnak kiadni erre. Másrészt a növekvő bérek miatt nő az új lakások előállítási költsége is.
Amúgy további drágulás lesz, hidd el, a mai budapesti lakásárak még mindig olcsók pár regionális vetélytársunkkal (Prága, Poszony, Ljubljana) összevetve.
Origo, mint releváns forrás...!
Hagyjuk!
Minden ingatlanos csökkenést jósol.
Passz. Érdekes ez a helyzet. Egyfelől sok lakás túl van árazva, ugyanakkor rengeteg lakópark (panelek és korábbiak) érett meg a leselejtezésre. Budapest belvárosában néhány régi belsőudvaros ház esetén félek mikor szakad össze.
A forint is gyengül, ezért a külföldi kereslet nő.
Az emberek már nem rakják bankba a pénzüket, mert nem kamatozik semmit.
Ezért fektetik lakásba.
Szerintem nem fog csökkenni, olyan még sosem volt..
"Szerintem nem fog csökkenni, olyan még sosem volt.."
Kivéve azt amikor a 2008-as válság miatt egy csomó lakás értéke konkrétan lefeleződött.
"Minden ingatlanos csökkenést jósol."
Ez az infó honnan való? Erre nagyon kíváncsi vagyok, van esetleg valami forrás, amit be tudnál linkelni?
Más. Nőttek az építőanyagárak, oké, ez is feljebb nyomta az árakat. De ami nagyon-nagyon megnyomja jelenleg: a munkaerő ára. Minimum a duplájára drágult, de vannak területek, ahol a háromszorosára.
Ezt jelenleg mi nyomná lefelé? Semmi. Munkaerő-hiány van. Örül sok kivitelező, ha talál normális munkaerőt, és nincs alkupozícióban a munkadíjakkal kapcsolatban.
Én ebben látom jelenleg az áremelkedés elsődleges okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!