Első saját lakás vásárlása előtt pánik?
Olyan vagyok, mint a népmesében :D El is akarok már költözni itthon, meg nem is. Akarok lakást, meg nem is (mert ugye Magyarisztán eléggé kiszámíthatatlan hely). Bp-n lenne a lakás amúgy
25F
Dicsekszel, vagy panaszkodsz?:)
Mi a kérdés?
Hogy normális-e ennyire görcsölni ezen?
Bocs, egy kicsit korán volt, amikor kiiírtam a kérdést, még félálomban vagyok :)
Nemhogy örülnél hogy elhúzhatsz végre otthonról...
Félsz, hogy anyuci nem csinál reggelit?
Tényleg nem értem én sem, hogy mi a pánik oka? Az önállóság kérdése, hogy neked kell mindent csinálni? Mert ja, ez normális, de én nem gondolom, hogy túlzottan jó egyből a mélyvízbe bedobni, ha eddig full önállótlan voltál. Én "pánikot" először és utoljára 16 évesen éreztem, amikor koleszba kerültem. Utána már minden szép fokozatosan jött. Albérlet, saját lakás.
Szóval a kérdésednek nincs se füle se farka, mitől félsz? Az önállóságtól, vagy a kötelezettségektől (csekkek, hivatalos ügyintézésekkel járó macera), vagy hitelből veszed és attól tartasz? Fogalmazd meg kicsit pontosabban mitől tartasz.
Na, alakulunk.
Ez még mindig sok dologtól függ főleg: hosszútávon, vagy rövidtávon profitálni akarsz belőle? Rövidtávon nem jó befektetés, pláne, hogy kinullázod magad.
Mennyi idő alatt tudod "visszatölteni" a tartalékaid mondjuk olyan 1M körüli megtakarításra? Üres kasszával lenni nagyon kiszolgáltatott érzés. Elromlik valami, történik egy betegség vagy bármi ilyesmi, akkor kiszolgáltatott vagy. Ellenben az ingatlan hosszútávon értéktartó, sőt. 10-15-20 év alatt mindenképp reális profitot hoz, ha később úgy döntesz, hogy eladod.
Ilyen rohamos ütemben emelkedő ingatlanárak mellet, azért döntöttem úgy, hogy ingatlant veszek, mert kb esélyem nem lesz venni 1-2 év múlva, ha így mennek fel az árak.
Azon is gondolkozom, hogy ki kéne adni, hogy hozza vissza az árat szép lassan. Csak akkor meg marad minden a régi, ugyan úgy otthon laknék stb.
Tudom, hogy sokan összetennék a két kezüket, de ugye minden ember szituációja más és más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!