Lakást venni vagy új életet kezdeni külföldön?
Milyen bizonytalanba?
Vagy külföldön saját lakás és biztos egzisztencia vár, esetleg rokonok által?
"kint kezdek egy új életet a nulláról"
+1
Amíg nem éltél és dolgoztál kint huzamosabb ideig, addig nem is tudhatod hogy tetszene kint.
Vegyél itthon egy lakást, kiadós, és utánna nyugodtan kimehetsz.
Bármikor eladhatod ha kint jobban tetszik, viszont lesz hova hazajönni ha mégsem.
Gondolom tisztában vagy vele, hogy Nyugat-Európában 15-20 m ft-ból egy kutyaólat kapsz. Itthon meg vidéken egy tűrhető családi házat vagy lakást.
Ja és folyékony nyelvtudás nélkül a wc pucoló, éttermi mosogató, illetve lapátoló segéd-droid munkákból válogathatsz.
Diplomásként se jobb. Igaz, nem kell lapátolni, de jó ha félpénzt kapsz "bevándorlóként".
Én éltem kint pár évet diplomával.
Vannak tök jó dolgok, nyugisabb az élet, de lakást itthon még mindig könnyebb szerezni, mint nyugaton magyarként.
Ha te itthon több mint 20 millióval rendelkezel, akkor itthon sem élhettél rosszul.
Nyugaton a 20 milliód nem lesz elég arra az életre, amihez itthon szokva vagy.
Arról nem írtál, hogy ott (bárhol) milyen munkára lennél alkalmas, hogy állsz a nyelvtudással, pedig ez lenne a legfontosabb.
Ne értsd félre, nem tartóztatlak, csak a reális oldalát nézem.
Nem beleölni kell, meg be kell osztani. Szerintem vágjál bele.
Először is, ha mennél, akkor minek vegyél itt.
Az, hogy odakint van mögötted egy biztos anyagi háttér, az nyugalmat ad, csak ne költsd el.
Az árakról. Mivel ugye megjelent a negatív is már.
Ausztriát nézegettem mostanában, korábban (jóval korábban) Németországban tartózkodtam huzamosabb ideig). Tehát a willhaben.at-ről és egyéb osztrák immobilien, azaz ingatlanos oldalakról szemezgetve: itthon megyeszékhelyen lakom, itt is tudsz venni már 30 misiért kockaházat, 25 milláért panelt (...), 40 felett akár kevéssel is meg szép kertvárosban egész nagy házat.
Na ezt odakint is meg tudod csinálni, nem gondolom, hogy a 2 millió eurós házra vágysz pont. 100-120 ezer euró körül már vannak tisztes házak, azért írok ekkora összeget, mert Ausztriában töméntelen mennyiségű vizes, meg salétromos házikót árulnak (mint "sanierungsdürftig" - szigetelést igényel), de annyit, hogy az már vicc, nálunk nincs ennyi. Erre kell odafigyelni, meg arra hogy a gondolom óccsóért vett házat szeretik frissen kifestve árulni, a friss festés alatt bármi lehet. És ahogy elnézem, inkább házat tudnál venni. Amit írtam árat, az Niederösterreich, (Alsó-Ausztria), tartományonként amúgy eltérő.
Unokatesómék Angliába költöztek vissza talán másfél éve (korábban több évet dolgoztak kint), itthon a Pest melletti házukat eladták, ott meg vettek egyet. Pár hónapot voltak albérletben.
Vágj bele, csak megfontoltan. Meg ne utazgasd el azért az összes pénzt :).
Lenne arra lehetőséged, hogy pár hónapig albérletezel, és addig kitapasztalod, hogy hol szeretnél gyökeret verni, melyik város környékén, stb., mert a munka nyilván számít. Vannak új lakás projektek is ott amúgy, de azért az nagyobb falat.
Melyik ország amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!