Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakást venni vagy új életet...

Lakást venni vagy új életet kezdeni külföldön?

Figyelt kérdés
Felelőtlenség lenne egy lakás árát beleölni a bizonytalanba?

2019. jún. 4. 13:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nincs még konkrét cél, csak angolul beszélek. Csak ez a dilemmám, hogy ha mégse mennék az elkövetkezendő pár évben, a lakásárak addigra ki tudja már hol lesznek, én meg hoppon maradok, soha nem lesz semmim már Budapesten ennyi pénzért. Lakást meg el tudnám bármikor adni, ha mégis úgy adódna a helyzet.
2019. jún. 4. 16:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk magyaroknak nagyon csalóka az élet a nyugati végeken. Az élethez alapvetően szükséges dolgok (főleg az ennivaló, ruha) nem sokkal vagy semennyivel sem drágábbak, viszont ha egy picivel is jobbat szeretnél, mint a bicikli és a 30 m2-es szoba-konyhás albérlet, akkor a többszörösét fizeted, mint itthon. És ne áltasd magad, magyarként nem kapsz annyival többet, hogy fussa rá. Ha megkapod a német/francia/angol/holland/svéd bér 60%-át már szerencsés vagy.

Ha itthon megvan neked a családi ház, a 10-15 éves kocsi, hobbi, egy-egy kis nyaralás, azt kint nem tudod elérni, mert nyugaton még mindig 3x drágább minden szolgáltatás.

Csak akkor éri meg kimenni ha:

perfekt nyelvtudásod és valami keresett felsőfokú végzettséged van (pl. informatikus, mérnök, orvos)

vagy

se szakmád, se pénzed, vagyis itthon is csak vegetálnál.

2019. jún. 4. 20:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem egy vagy-vagy döntés, a kettő nem zárja ki egymást. Vehetsz itthon lakást, dolgozhatsz, élhetsz és ha kiábrándulnál és mennél, akkor csak kiadod, szeded a sátorfádat és mész. Lesz egy biztos jövedelmed az albérlet után akkor is, ha teljesen hivatalosan leadózod.
2019. jún. 5. 12:58
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én éltem kinn külföldön. Nem tudnék ott egy életet leélni. 4 évig voltam kinn, penzt gyűjteni. A párommal mindketten szakmunkásként dolgoztunk 2010-14ig, mindketten kb 1500 eurot kerestünk. Nem eltünk nagy lábon, de a garzon 500 euro volt, a rezsi 200, ami ott nagyon baráti ár. 300 a kaja, egyeb kiadás. Ha menni akartunk valahova, ott sokba kerül. Szóval ha kint elnél egyedül, bárhol, arányaiban kb annyid maradna "életre", mint itthon. Lehet soknak tűnik havi 500 euro költőpenz, de pl Salzburgban ahol éltünk egy ettermi ebéd 2 főre min. 50€ (itthon kb 25€) es az még csak egy normál hely. 1 kondiberlet 70€ itthon 30, es sorolhatnám. Aztán mellesleg a barátnőm kint szült, mi már itthon lettünk szülők. Az ivi ott 300€/hó, itthon ingyen van. Prrsze, ott több a családi pótlék, de az ovi is csak 8-12-ig van, anyuka így nem dolgozik. Itthon mi vettünk hitel nélkül egy házat. Van kocsink, ami 6-7 éve is megvolt. Itthon a szakmánkban dolgozunk, aránylag jól keresünk. Hitel nelkül simán gyerekek mellett is jut nyaralásra, programokra. És a legfontosabb, a gyerekeink tudják kik a nagyszüleik, barmikor megölelhetik őket, nem a skipe előtt dobják a puszikat. Szóval jó a kinti lét...egy darabig. Sokáig semmiképp.
2019. jún. 6. 21:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Az egyetlen másik odali hozzászóló vagyok, informálódtál már Angliáról? (gondolom csak az marad)

Neten még a buszbérlet ára is rajta van, meg az osztrák aldi akciós katalogusa, ha megfelelően keresed. Ingatlanos oldalak..

. (Plusz mobil appok)

Gyűjts infókat, nézz álláshirdetéseket normális oldalakon. Nagyívben kerüld el a károgó blogokat. Guglizzál angolul, arról hogy mi kell a kinti élethez (albérlet feltétele tudtommal ott a munka, a munkáé meg az albérlet, de ebben tévedhetek, mert én németes vagyok).

Nem holnap kell itthon sem lakást venned. Az összes pénzt nem költheted el kint sem. Nulla infóval, hirtelen ötlettől vezérelve, felkészületlenül ne indulj el semmiképp!!!!

Ne a gyakorin informálódj tényekről! Guglizzál adatokra, tényekre!

2019. jún. 7. 21:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én lakásom 40 milliót ér, és elég értékesek az ingóságaim, de két diplomával, +PhD-val, négy nyelv magas szintű tudásával sem mennék ki "nyugatra" (sem), ugyanis nem kint születettként még tanszékvezető sem lehetnék soha (társadalomtudományban ez megy, a természettudomány picit másabb).
2019. jún. 9. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!