Lakást venni vagy új életet kezdeni külföldön?
Nekünk magyaroknak nagyon csalóka az élet a nyugati végeken. Az élethez alapvetően szükséges dolgok (főleg az ennivaló, ruha) nem sokkal vagy semennyivel sem drágábbak, viszont ha egy picivel is jobbat szeretnél, mint a bicikli és a 30 m2-es szoba-konyhás albérlet, akkor a többszörösét fizeted, mint itthon. És ne áltasd magad, magyarként nem kapsz annyival többet, hogy fussa rá. Ha megkapod a német/francia/angol/holland/svéd bér 60%-át már szerencsés vagy.
Ha itthon megvan neked a családi ház, a 10-15 éves kocsi, hobbi, egy-egy kis nyaralás, azt kint nem tudod elérni, mert nyugaton még mindig 3x drágább minden szolgáltatás.
Csak akkor éri meg kimenni ha:
perfekt nyelvtudásod és valami keresett felsőfokú végzettséged van (pl. informatikus, mérnök, orvos)
vagy
se szakmád, se pénzed, vagyis itthon is csak vegetálnál.
Az egyetlen másik odali hozzászóló vagyok, informálódtál már Angliáról? (gondolom csak az marad)
Neten még a buszbérlet ára is rajta van, meg az osztrák aldi akciós katalogusa, ha megfelelően keresed. Ingatlanos oldalak..
. (Plusz mobil appok)
Gyűjts infókat, nézz álláshirdetéseket normális oldalakon. Nagyívben kerüld el a károgó blogokat. Guglizzál angolul, arról hogy mi kell a kinti élethez (albérlet feltétele tudtommal ott a munka, a munkáé meg az albérlet, de ebben tévedhetek, mert én németes vagyok).
Nem holnap kell itthon sem lakást venned. Az összes pénzt nem költheted el kint sem. Nulla infóval, hirtelen ötlettől vezérelve, felkészületlenül ne indulj el semmiképp!!!!
Ne a gyakorin informálódj tényekről! Guglizzál adatokra, tényekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!