Könnyűszerkezetes hazat vennél?
Nagyon szűk a mozgasterunk: 20 éves hitellel max. 30 milliós hazat tudnánk venni.
Ezek mind nagyon távol vannak a munkahelyünktől és a családunktol.
Kivéve a felújítandók (erre nem ad hitelt a bank) meg néhány könnyű szerkezeteset.
1. Modern, nagyméretű vázkerámia tégla (pl. porotherm)
2. Ytong
3. szilikát blokk
3. B30 tégla
4. Kisméretű tégla
5. Vert salak
6. Terméskő vagy beton
8. Vályog
9. Könnyűszerkezetes.
Számomra ez a minőségi sorrend. A legvégső esetben költöznék be egy lemez és pozdorja házba.
“Ne mondd nekem, hogy nem lehet használt ingatlant venni hitelből, mert ez nem igaz! (Kivéve, ha ebből 20 millió a CSOK.)”
Úgy látom, értelmezési gondjaid vannak.
Nincsenek értelmezési gondjaim, ellenben te javíthatnál a modorodon, mert a szó, amit keresel a KÖSZÖNÖM!
Ezt olyan esetben használják, amikor valaki segítséget kér és kap, még ha annak tartalmával nem is ért egyet!
A 20 milliós CSOK-ot új ház építésére kaphatod, ezért írtam ezt kivételnek, de ez gondolom amúgy sem érint.
Használt lakásra meg miért ne kaphatnál hitelt? Ugyanis ezeket szokták felújítani.
Ha az a keserved, hogy felújításra nem ad a bank,...hát, de ad!
Diploma megszerzését követően legelső munkahelyem segédmunkás ként végeztem egy könnyűszerkezetes ház építésénél. Ameddig maradtam(7 hét), addig fényképeztem a munkánk folyamatát, igen, mindennap egy folyamat, le is írtam mi történik aznap.:
Számomra jó volt, mert úgy érzem ilyet úgy sem végeztem volna mérnök ként, mármint én csavarok, szerelek, ács munkát végzek stb. hanem csak irányítok...
Ez a módszer nem hinném, hogy Magyarországon be fog futni, de nyugatabbra igen is kelendő a könnyűszerkezet!
Amierikában divat a könnyűszerkezetes ház, de ott tudják, és tudomásul is veszik, hogy kb 30 év az élettartama. Utána ledózerolják és építenek a telekre egy újat.
Ezért én csak akkor vennék, ha az ára a harmada lenne egy ugyanolyan téglaháznak.
Egyébként lehet jó minőségű könnyűszerkezetes házat építeni, de 30 év múlva nem felújítani, hanem dózerolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!