Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerinted az emberek hány %a...

Szerinted az emberek hány %a fog belebukni ezekbe a 20-30 milliós lakáshitelekbe?

Figyelt kérdés

Ugy veszik fel, mintha teljesen természetes lenne. Huszonévesek 60 éves korukig fizethetik kb.

Én 3-4 milló hitelen toprengek kb. fél éve mert annyi kellene egy élhető nyaralohoz de eddig nem vettem fel...(mert nem mertem)

2019. márc. 7. 09:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az én álláspontom az, hogyha valaki csak úgy tud felvenni hitelt, hogy nem fixálja be a teljes futamidőre (mivel úgy alacsonyabb a kamat, legalábbis az első kamatperiódus fordulójáig...), illetve nem tud mellé kötni egy hitelfedezeti és/vagy kockázati életbiztosítást is, akkor az az illető nem hitelképes. Aki ennek ellenére vesz fel hitelt, az hazárdírozik. Ha valaki viszont így vesz fel hitelt, akkor azzal szerintem nincs gond. Én így tettem, nyugodtan alszom, mert tudom, hogyha a melómmal lenne bármi, vagy velem, akkor a biztosító fizeti a hitelt és a családomnak legalább lesz hol laknia.
2019. márc. 11. 08:40
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

17-es, igen, lakni kell valahol, de ezt nem azt jelenti,hogy felelőtlenül gyereket vállalva,erre alapozva óriási összeget felvéve,majd ezt követően panaszkodva/háborogva nem fizetni.

Ne tűnjek embertelennek, szociális szférában dolgozom, empátiával állok mindenkihez.

A felelőtlenség viszont felháborít.

Ha megnézzük,hogy a kilakoltatások hátterében mi áll sokszor elő lehetett vetíteni az adott helyzetet.

Lehet lentebb adni az elképzelést és maradjunk annál,hogy lakni kell valahol ,de nem törvényszerű 20-30 milliós házat venni.

2019. márc. 11. 08:40
 23/25 mindentudó99 ***** válasza:
Aki felelőtlenül vesz fel úgy járt. Lecsengett már jórészt a devizahitel. Aki ez után sem tudja azon okulva hogy hogy kell hitelt felvenni azon nem lehet segíteni.
2019. márc. 11. 11:53
 24/25 anonim ***** válasza:

22#

Az a baj, hogy tudom, nem csak Budapestből áll az ország, de ezen a környéken már egy normálisabb lakás is 20-30 millió forint. Márpedig igen, lakni kell valahol.

Az albérletek árai is brutális ütemben nőnek. Nekem az a véleményem, hogy aki belebukik a törlesztőkbe, az belebukna az bérlésbe is a mai világban a környéken. Az egyetlen esélye az, ha megpróbál vidéken új életet kezdeni a bajba jutott egyén.

Számosítanék. Nem egész két éve 12 milliós hitelt vettünk fel. Ebből azóta kifizettünk kettőt. A havi törlesztőnk 66 ezer forint. Ellenben egy ugyanilyen lakás havi bérleti díja ugyanitt 120 ezer forint (+ rezsi).

Ha most hirtelen a duplájára emelkedne a törlesztőm, akkor tartanék ott, mintha bérelnék, de azért durva dolognak kéne történnie, hogy ez így legyen. Ha pedig a törlesztőmet nem fogom tudni valamilyen okból fizetni, akkor jó eséllyel a bérleti díjamat sem, amitől a jó isten sem ment meg.

Mi a hitelünk ellenére abszolút nyugodtan alszunk, de áldjuk a fejünket, hogy két éve hazárdírozva ugyan valamelyest (minimális önerővel), beleugrottunk a lakás projektbe. Féltünk tőle, voltak álmatlan éjszakáink, de azóta 8 milliót nőtt az ingatlanunk értéke, amit a zsebünk mérete képtelen lett volna követni és mostmár lassan két mérnök fizetéssel is ott tartanánk sajnos, hogy esélyünk sincs saját ingatlanra.

Ebből a megvilágításból a hitellel nincs baj. A felvevőjével van, aki nem látja a fától az erdőt.

2019. márc. 11. 14:38
 25/25 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy egy gyári munkás nem fog 20-30 milliós hitelt kapni. Ez tény. Aki annyit igényel - mint már írták is - meg is kapja, és tudja is fizetni.

Aki pedig a 4-5 millión gondolkodik, na ők fognak belebukni, mert annak 35-50 ezer a törlesztője 20 évre. Na ők a gyári munkások, akik keresnek nettó 130-140-et a legtöbb helyen, vagy esetleg 160-at túlóra vagy éjszakai pótlékkal.

2019. márc. 14. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!