Szerinted az emberek hány %a fog belebukni ezekbe a 20-30 milliós lakáshitelekbe?
Ugy veszik fel, mintha teljesen természetes lenne. Huszonévesek 60 éves korukig fizethetik kb.
Én 3-4 milló hitelen toprengek kb. fél éve mert annyi kellene egy élhető nyaralohoz de eddig nem vettem fel...(mert nem mertem)
17-es, igen, lakni kell valahol, de ezt nem azt jelenti,hogy felelőtlenül gyereket vállalva,erre alapozva óriási összeget felvéve,majd ezt követően panaszkodva/háborogva nem fizetni.
Ne tűnjek embertelennek, szociális szférában dolgozom, empátiával állok mindenkihez.
A felelőtlenség viszont felháborít.
Ha megnézzük,hogy a kilakoltatások hátterében mi áll sokszor elő lehetett vetíteni az adott helyzetet.
Lehet lentebb adni az elképzelést és maradjunk annál,hogy lakni kell valahol ,de nem törvényszerű 20-30 milliós házat venni.
22#
Az a baj, hogy tudom, nem csak Budapestből áll az ország, de ezen a környéken már egy normálisabb lakás is 20-30 millió forint. Márpedig igen, lakni kell valahol.
Az albérletek árai is brutális ütemben nőnek. Nekem az a véleményem, hogy aki belebukik a törlesztőkbe, az belebukna az bérlésbe is a mai világban a környéken. Az egyetlen esélye az, ha megpróbál vidéken új életet kezdeni a bajba jutott egyén.
Számosítanék. Nem egész két éve 12 milliós hitelt vettünk fel. Ebből azóta kifizettünk kettőt. A havi törlesztőnk 66 ezer forint. Ellenben egy ugyanilyen lakás havi bérleti díja ugyanitt 120 ezer forint (+ rezsi).
Ha most hirtelen a duplájára emelkedne a törlesztőm, akkor tartanék ott, mintha bérelnék, de azért durva dolognak kéne történnie, hogy ez így legyen. Ha pedig a törlesztőmet nem fogom tudni valamilyen okból fizetni, akkor jó eséllyel a bérleti díjamat sem, amitől a jó isten sem ment meg.
Mi a hitelünk ellenére abszolút nyugodtan alszunk, de áldjuk a fejünket, hogy két éve hazárdírozva ugyan valamelyest (minimális önerővel), beleugrottunk a lakás projektbe. Féltünk tőle, voltak álmatlan éjszakáink, de azóta 8 milliót nőtt az ingatlanunk értéke, amit a zsebünk mérete képtelen lett volna követni és mostmár lassan két mérnök fizetéssel is ott tartanánk sajnos, hogy esélyünk sincs saját ingatlanra.
Ebből a megvilágításból a hitellel nincs baj. A felvevőjével van, aki nem látja a fától az erdőt.
Kezdjük ott, hogy egy gyári munkás nem fog 20-30 milliós hitelt kapni. Ez tény. Aki annyit igényel - mint már írták is - meg is kapja, és tudja is fizetni.
Aki pedig a 4-5 millión gondolkodik, na ők fognak belebukni, mert annak 35-50 ezer a törlesztője 20 évre. Na ők a gyári munkások, akik keresnek nettó 130-140-et a legtöbb helyen, vagy esetleg 160-at túlóra vagy éjszakai pótlékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!