Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerinted az emberek hány %a...

Szerinted az emberek hány %a fog belebukni ezekbe a 20-30 milliós lakáshitelekbe?

Figyelt kérdés

Ugy veszik fel, mintha teljesen természetes lenne. Huszonévesek 60 éves korukig fizethetik kb.

Én 3-4 milló hitelen toprengek kb. fél éve mert annyi kellene egy élhető nyaralohoz de eddig nem vettem fel...(mert nem mertem)

2019. márc. 7. 09:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Emlékszem rá, a válság alatt/után emberek tömegei adták el a balatoni nyaralóikat, mert nem tudták fenntartani. Bpesten meg üresen álltak "kilóra" a külföldiek által, befektetésnek vásárolt lakások.
2019. márc. 7. 16:45
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem 6,75% fog belebukni.
2019. márc. 7. 17:39
 13/25 anonim ***** válasza:
69%

Úgy mernék nagyobb összegű hitelbe belevágni ha lenne olyan családi/anyagi hátterem,hogy bármi történik vissza tudom fizetni.

Ezzel csak az a gond,hogy manapság rengeteg 60-70 évest hallunk akit kilakoltatnak mert nem tudják fizetni a hitelt. Sok családban a huszonéves épp' családot alapító gyereknek a szülei is el vannak adósodva.

Persze, lehet mondani,hogy a szülő kontójára ne vegyen fel hitelt a gyerek, de mégis, na, csak a szülő az, akire esetleg támaszkodhatna ha bármi rendkívüli helyzet adódik.

Semmit nem lehet előre látni, még a szuper diplomával rendelkező is kerülhet olyan helyzetbe, pl. egy betegség, családtag betegsége,munkahelyváltás miatt,hogy kimarad 1-2 hónap, és ha nagyobb összegű a havi törlesztőrészlet már nehezen tudja korrigálni ha nincs tartaléka.

Ráadásul...Ok, a lakás megvan, a 2-3 gyerek is, esetleg gyors egymásutánban. És a többi kiadás?Mondjuk egyik szülő keresőképességével?

2019. márc. 7. 17:52
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt szögezzük le, hogy 20-30 milliót egyszerű gyári melósnak nem adnak hitelként. Még most sem, amikor boldog-boldogtalan után dobják. Egy párnak, családnak CSOK-kal már talán.

Biztosan sokan be fogják bukni, mert felelőtlenül döntöttek. Számtalan olyan esetről hallottam, hogy "17 millió kéne, de úgy legyen, hogy 80 ezernél többet nem tudunk erre a célra fizetni". Rendben... és ha megugrik a kamat? Ha elveszíti az állását? Ha beteg lesz? Ha a gyerek lesz beteg?

Azért én a közvetlen környezetemben szerencsére teljesen más példát látok. Olyan párok vettek fel 8-15 milliós hitelt (lakásra), akiknél a törlesztő mértéke sok esetben a két fizetés 10%-át sem éri el. Ha egyikőjükkel történik valami, egy fizetésből is tudnák fizetni akár a részlet dupláját is. Az alacsony mérték miatt pedig olyan megtakarításokat tudnak képezni, amivel 5-7 éven belül végtörlesztenek. Ez azért azt gondolom túl nagy kockázatot nem hordoz magában.

Ha az ember addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér, akkor nem lehet baja. Én is szeretnék egyszer családi házban élni, de a jelenlegi keretünkből lakásra futotta ésszerű hitelkonstrukcióval. Majd ha ezt már kifizettük és igényeljük, akkor újabb "kisebb" hitellel megyünk tovább.

A hitel nem ördögtől való, csak sok ember sajnos felelőtlenül hülye és ezért lesznek ismét nagy bukások.

2019. márc. 8. 10:42
 15/25 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Azért szörnyű hogy egyesek szinte annak örülnek ha más bebukja a hitelét. Milyen ember az ilyen? Ha arra vagy kiváncsi igen lesz aki bebukja mint akár mely más lakáshitelt. Mindig is volt ilyen és lesz is. Most hogy megtudtad bonthatod a pezsgőt.
2019. márc. 8. 16:53
 16/25 A kérdező kommentje:

Átírhatnád a neved semmittudó99-re

Úgy jobban mutatna!

2019. márc. 8. 17:20
 17/25 Estádio de Felchút ***** válasza:

Sokan.

De lakni kell valahol. Ennyi erővel a drága kenyeret se vegye meg, dögöljön éhen.

2019. márc. 10. 08:37
 18/25 mindentudó99 ***** válasza:
Most már megnyugodtál kérdező? Lesz aki belebukik. Bár ezért kár volt kérdést kiírni. Értelmes ember ezt enélkül is tudja. Hisz harminc éve is 20-30 éves hitelekkel jutottak lakhatáshoz úgyanúgy mint most. És régen is volt aki befúrdött vele. Most és a jövöben is lesz. Lehet ujjongani
2019. márc. 10. 19:59
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindentudó99, szerintem te félreérted a kérdezőt.

A kérdező nem ujjong, hanem csodálkozik, hogy úgy veszik a lakásokat hitelre, mint a cukrot - ez lehet akár egy elgondolkodtató, figyelemfelkeltő kérdés is.

Nekem is van 3 gyerekes ismerősöm, aki felvette ezt a CSOk-os hitelt és gőze sincs róla, pontosan mennyit is fog viszafizetni - csak a havi törlesztőt tudja. Sokan nem gondolnak bele, hogy óvatosan vegyenek fel hitelt, mert belemennek a rövid futamidő (kevesebb visszafizetendő) miatt magasabb törlesztőbe - aztán bebukják, mert 15-20 évig nem állandó az ember élethelyzete.

2019. márc. 11. 07:43
 20/25 A kérdező kommentje:

Addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér.

Szerintem ezzel mindent elmondtam...

2019. márc. 11. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!