Miért van manapság túl sok komolytalan vevő?
Én egy ilyen ruppótlan sóhernek tűnnék akkor neked, mert minden jellemző igaz rám, amiket itt kifogásolsz, 200 + ingatlant nézek meg átlagosan, mire veszek egyet, de az a helyzet, hogy majdnem minden évben veszek, és nem 10 milliósat, hanem nagyságrendekkel drágábbakat.
Itt te vagy az, aki buta a témához.
Különben megmutatni minimum 20x kell, mire kapsz egy ajánlatot, ez a normális. A lakáseladás nem abból áll, hogy ketten megnézik és elkél. Van, aki évekig mutogatja, mire elkél, vagy meg is marad.
Jóval nagyobb eséllyel marad meg viszont, ha valaki ennyire tájékozatlan, mint te, és elzavarod a vevőket és nem vagy jó üzleti partner.
A legutóbbi 2 vásárlásunk előző tulajéval ma is kapcsolatban állunk az ingatlanvásárlás kapcsán, szóval hosszú együttműködést igényel egy lakásvásárlás, a nem megfelelő partner is kizáró ok.
Pl. ha valaki azt hiszi, hogy előbb kell fizetni egy ingatlanért, mint kiválasztani, az már egy elég erős kizáró ok, hogy vele üzleteljek.
"már méricskéli hova tenné a bútorait"
Én csak egy szaros 7m2-es félszobát bérelek, de első dolgom az volt hogy méregettem, tervezgettem, mert ha nem férnek el a cuccaim, akkor ki sem veszem.
Ne mondd nekem, hogy a mai világban annyi fölös idejük és energiájuk van az embereknek, hogy azt idegen lakások nézegetésével akarják tölteni!
Még azt is elfogadom, hogy elvétve(!) ilyen is akad, de nem ez a jellemző.
Változatlanul fenntartom, hogyha neked tömegével jönnek és még vissza sem jeleznek, akkor talán elfogult vagy és mégsem annyira tökéletes az a lakás.
Mondom ezt neked úgy, hogy 2x adtam el ingatlant (4 éve és 1 éve) mindkettőt 2 hét alatt, úgy, hogy ebben már az ügyvéd is benne volt.
Viszont venni már több mint félév kellett, mert a vásárlást nem kapkodtuk el.
"Megmutatni minimum 20x kell? Na te aztán tényleg nagy szakértő lehetsz :))"
Ingatlanos körökben ismert mondás: 100at megnézni, 10-re ajánlatot tenni, egyet megvenni. Vevőként és eladóként is ugyanez az arány.
Az, hogy te nem értesz hozzá, az egy dolog, de ha belefutsz valakibe, aki tényleg csinálja (nem egyszer árul ingatlant életében, mint te, hanem mint mondta évente vesz), akkor legalább hallgass rá.
Személyes tapasztalatom is az, mint a 100-10-1-es szabály (sőt: ha az online hirdetéseket is beleszámolom, akkor jóval többet nézek meg, mint 100-at mielőtt veszek, olykor akár 1000-et is).
Az meg, hogy a leendő vevők méricskélnek mielőtt vennének teljesen természetes: azelőtt szeretnék tudni, hogy jó-e nekik az ingatlan mielőtt megvették volna (mert ha nem jó lehet, hogy nem veszik meg, vagy lehet, hogy akkor rá kell költeniük még párszázezret egy egyedi bútorra, ami miatt már jobban megéri egy másik ingatlant mevenni).
Ahogy valaki írta: itt bizony te ülsz fordítva a lovon.
Persze haragudhatsz a vevőjelöltekre, de ez van. Kérhetsz pénzt a megnézésért, csak akkor nem nézik meg. Ha ilyen nemnormális módon folytatod az eladást, akkor meg nem fogod eladni. Persze a vevők lesznek a hibásak -)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!