Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adásvételi szerződésbe ma is...

Adásvételi szerződésbe ma is írnak még kevesebb összeget vételárként? Ha igen, mi okból/haszonból történik ez?

Figyelt kérdés
Nem vagyok híve semmiféle valótlan tény rögzítésének, de érdeklődőként számolnom kell azzal,hogy ezt igényként/kérésként felvetik.
2018. máj. 30. 09:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam is,mi vevők lennénk,és a részünkről ez nem merülne fel. Az eladó oldalát értem.
2018. máj. 30. 13:45
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Akkor 5 éven belül vette és nem akar adót fizetni, más ötletem nincs.
2018. máj. 30. 13:50
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Azért, mert ha az eladó megvette mondjuk 5 millióért a lakást, és nektek meg eladná 5 éven belül pl. 8 millióért, akkor a különbözetért adóznia kellene, fenti példa esetén 3 millió forint után.

Míg, ha azt írjátok az adásvételibe, hogy ti 6 millióért vásároltátok a lakást, akkor abban az esetbén csak 1 millió után (különbözet) kellene adóznia, ha meg azt, hogy ti is 5 millióért vettétek, akkor nem kell adóznia.

2018. máj. 31. 05:31
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen,az adózás. De ha kevesebbet írunk,és 5 éven belül én adom el,én is fizethetek.
2018. jún. 1. 06:40
 15/17 Katalin_borsod válasza:
0%
Csak azt nem értem, hogy ilyen esetben nyilván az ügyvéd előtt nyilván a szerződéses összeg kerül átadásra/utalásra, akkor a különbözetet a vevő minden papír nélkül az eladó "kezébe nyomja" ? Ha igen, akkor az is kérdés, hogy az aláírás előtt vagy után?
2018. okt. 11. 20:19
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak, mi ügyvéd előtt adtuk a plusz pénzt is, nem titkoltuk el előle.
2018. okt. 12. 07:41
 17/17 Katalin_borsod válasza:
0%

#16:

Igen, ezzel csak az a gond, hogy ha utólag kikerül, akkor az ügyvéd is bajba kerülhet. Ráadásul jogvita esetén nem biztos, hogy az ügyvéd tanúsítaná a plusz pénz átadását, mivel ezzel magára nézve tenne terhelő vallomást.

2018. okt. 12. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!