Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adásvételi szerződésbe ma is...

Adásvételi szerződésbe ma is írnak még kevesebb összeget vételárként? Ha igen, mi okból/haszonból történik ez?

Figyelt kérdés
Nem vagyok híve semmiféle valótlan tény rögzítésének, de érdeklődőként számolnom kell azzal,hogy ezt igényként/kérésként felvetik.
2018. máj. 30. 09:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha a vevő részéről merül fel a kérés, akkor nagy valószínűséggel kevesebb illetéket akar fizetni.

Ez persze kétélű fegyver, mert ha idő előtt el akarja adni az ingatlant - talán 9 év, de ebben nem vagyok biztos - akkor a vételár és az eladási ár közötti differenciában leadózza a többszörösét is.

Ugyanez vonatkozik arra, ha az eladó kéri a kisebb összeget, mert még nem telt el az az idő a vásárlása és az eladása között és kevesebbet akar adózni.

Én más logikus magyarázatát nem látok.

2018. máj. 30. 09:42
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
5 év birtoklás után ha elad valaki ingatlant, már nem adóköteles. Hogy ki, miért akar kevesebbet írni, annak sok oka lehet. Ha kedvező, mérlegelni kell, csak nehogy a fagyi visszanyaljon.
2018. máj. 30. 09:53
 3/17 A kérdező kommentje:
Igen, persze, így van valóban ahogy írod. Mi vevőnk lennénk és nem gondolkodom ilyenben. Viszont volt eladó, aki ezt megemlítette,de az a lakás nem tetszett, tehát tovább nem beszéltük ezt át. De gondolom másnál is felvetődik ez.
2018. máj. 30. 09:57
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
Kevesebb adó, más nem nagyon van mögötte.
2018. máj. 30. 10:20
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
Eladó részéről a kevesebb adó az ok leginkább. Mi vevőként azért kértük ezt az eladótól, hogy beleessünk az első lakás illetékkedvezménybe, fél millióval volt több a lakás, így ennyit kp-ben adtunk külön (ügyvéd előtt), így csak feleannyi volt az illeték.
2018. máj. 30. 10:28
 6/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Lehet,hogy csak én látom problémásabbnak az ügyet és rugalmasan is lehet intézni ha megfelelő az ingatlan ezen talán nem bukhat a vásárlás.

2018. máj. 30. 10:32
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Leírták már ... mi annyit írtunk amennyiért vettük, banki értékbecslő is úgy becsülte. Majd még mielőtt a bank kiutalta volna a pénzt már jött a levél a navtól,hogy jönnek ki értékelni és biztosítsuk a bejutást (nem is volt még a nevünkön,csak széljegyen).Noh mind1 röpke 4 millióval értékelték túl a vételárnál és természetesen úgy kellett az illetéket is fizetnünk.
2018. máj. 30. 11:22
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Azért arra figyelni kell ilyen esetben ne írjatok irreálisan keveset mert ha hiszed ha nem a nav ezt is figyeli. Nekem már volt ilyen ellenőrzésben részem. De végül nem tudtak belém kötni.
2018. máj. 30. 12:09
 9/17 anonim ***** válasza:
86%
a vevő kevesebb illetéket fizessen.
2018. máj. 30. 12:45
 10/17 anonim ***** válasza:
18%
A vevő pénze nem teljesen tiszta, ezért is kérheti, nem feltétlenül bűnöző , lehet olyan kisvállalkozó aki sokat dolgozik feketén.
2018. máj. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!