Megállt az ingatlanpiac a XI. kerületben?
Hosszú idő óta nézelődök és azt tapasztalom,hogy hetek óta minden lakást ismerek amik az ingatlanportálokon (az összesen, nem túlzok) fenn vannak.
Az árak az egekben, a lakások állapota pedig ezzel fordítottan arányos.
Annyira kíváncsi lennék,hogy aki valóban el akarja adni az meddig vár?Nem, és nem lehet abból az árból engedni?
Ha kimondom az összeget amiért lakást keresünk szinte nevetségesnek találják az ingatlanosok.
Ha nem sürgős, akkor persze, hogy kivár az eladó. Ki az a hülye, aki mondjuk 5 millióval kevesebbért odaadja, holott tudja, hogy 2 hónap múlva el tudja többért is adni. Mindenkinek számít a pénz.
Ha túlzottan kevés pénzt ajánlasz, nem fognak komolyan venni. Van egy körülbelüli négyzetméter ár az adott lakásnál, amit te hiába tartasz soknak, ha kb. ennyiért mennek a hasonlók.
Az igazán jó vételeket egyébként fel sem teszik a hirdetési oldalakra, azonnal elkelnek "fű alatt".
Köszönöm a véleményedet!
Mivel régóta nézelődök ezért tudom,hogy hol tartanak a reális ingatlanárak.
Amikor viszont 900.000,-Ft- 1 millió /m2 árat mondanak egy lakásért...azt pontosan tudom,hogy a reálison nem kevéssel van túl.
Én azt tapasztalom - és erről olvastam is cikket-,hogy egymást veszik az eladók alapul az ingatlanár meghatározásánál.
Igazad van, én is annyira szeretnék "fű alatt" lakást venni, de fogalmam sincs oda hogy vezet az út.
Nem ajánlok keveset, a 10% alku már régen a múlté, legalábbis ott, sőt, van ami fixáras, vagy esetleg még rá is ígérnek.
A szomorú az,hogy odáig se jutok el :(, pedig kp-ra szeretnénk vásárolni, ami elvileg előny.
2-es, igen, ez pontosan így van. Ha találunk egy lakást máris telefonálunk és kiderül,hogy elkelt. Az ingatlanosok nem veszik le, azonnal kérdezik,hogy milyet keresünk, ajánlhatnak-e hasonlót?
tulajdonos rögtön leveszi ha eladja, sajnos így már vittek el az orrunk elől lakást.
Kevés a jó és nem túlárazott lakás, te is írod, hogy nincs választék. Ilyen esetben a realitás érzék nem sokat ér, mármint az, hogy szerinted nem ér ennyit. Amíg hiány van, addig a kereslet-kínálat alapelv működik. Éppen ezért a frekventált helyeken a jövőben sem lesznek olcsóbbak a lakások, inkább drágábbak - sajnos -.
Én ugyan nem Budapesten lakom, hanem Szegeden. De amikor tavaly lakást vettünk és egyben eladtunk is, ingatlanost bíztunk meg. Igaz, őt ezer éve ismerem, 100 %-ig megbíztam benne és nekünk is úgy sikerült jó lakást venni, hogy az ingatlanosok egymás között adták át a jó lakás címeket, fel sem kerültek a hirdetési oldalra.
3: Én úgy csináltam, hogy utoljára maradt az árajánlat, nem előre! Második megnézéskor, legkésőbb harmadikkor ÍRÁBELI ajánlatot viszek, amiben az ajánlott áron felül benne van az, hogy fizetési ritmusban, átvételi ütemtervben, stb. én tudok mindenben alkalmazkodni az eladóhoz, tartalmaz egy ütemtervet fizetésben, átadásban, ügyvédhez mikor megyünk, hova megyünk, és hogy igény szerint KP vagy átutalással fizetek azonnal, amint az átadás feltételeit az Eladó teljesítette. Ilyen módon azért van, hogy alkuképes, élethelyzetfüggő.
És bár elsőre úgy tűnik, később talál az ember megfelelő ingatlant, ha azokat is felhívja, ahol közvetítő van. ez nem igaz, nekem 3 adásvételem bukott meg közvetítőn, végül egy magánszemélytől vettem. Csak időpocsékolás a közvetítő.
"Annyira kíváncsi lennék,hogy aki valóban el akarja adni az meddig vár?"
Én adtam is el, nagyon gyors piac volt akkor, és max. 2 hónapot akartam várni. Ha tavasszal kezdeném a hirdetést, és nem jönne be megfelelő ajánlat, szezon végéig, szeptember 30-ig várnék.
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ/véleményt!
Ma reggel néztem egy ingatlant, az eltelt 30 nap alatt 300 érdeklődő volt. Iléyenkor mindig gyanús,hogy mirét nem kelt még el, vagy elkelt, csak nincs levéve az oldalról.
Persze, felhívhatnám, ezt tesszük folyamatosan. És bár nem tehetjük meg, de óriási módon bele vagyunk fáradva a sikertelen keresésbe.
Mi az árat azért fixáljuk le az elején - amennyiben megnyeri a tetszésünket a lakás- mert fölösleges többször megnézni ha nem tudunk az árban megegyezni.
Mi is értékesítettünk egy ingatlant,Budapesttől 70 km-re lévő városban, központi helyen, 270 m2-es félig kész állapotú családi házat.3 nap alatt adtuk el, készpénzes vevőnek, kedvező áron. Most ott tartunk,hogy ennek a kétszereséért sem tudunk lakást venni ott, ahol szeretnénk. Ráadásul esélyt nem látok arra,hogy egyszer találjunk egy megfelelőt, ami egyébként átlagos igényt takar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!