Itt a tavasz, jó idő, költöző idő, ahhoz képest az ingatlanpiac még talán jobban be van állva mint télen?
Nem feltétlenül.
Egyszerűen nem mindenki használja azokat az információs csatornákat, amikből te tájékozódsz.
"Alig hirdetnek mifelénk"
Hát, tifelétek ez van.
Másutt meg más szelek fújnak :-)
Azért az se rossz, hogy az ingatlanosok folyamatosan verik fel az árakat... ezáltal aki magánszemélyként hirdeti meg, ő is többért fogja mint amennyit ott helyben megérne.
És ezt már figyelem egy ideje. Véleményetek szerint megyeszékhely és 30km-re lévő település között mennyi differenciának kéne lenni m2 árban? Ha megyeszékhely átlag 120-150 ezer / m2?
C. kb. 5-6%, és elöregedőben (lakosok idősek, és az ingatlanok is régiek) van a település. Ha ez számít.
Szerintem aki most tavasszal akart költözni az meghirdette a lakást tél végén, max márciusban, igy most leáll a piac, lehet hogy szeptemberig már nem is fog nagyon beindulni. Nyáron ugye általában nagy a pangás.
Az ingatlanosok nagyon hajtják fel az árakat, főleg az otthon centrum szerintem. Azok minden lakást 1-2 millával többért tesznek fel minimum aztán ott vannak azok szépen hónapokig, a többiek meg mennek utána árban.. Gáz a helyzet.
Megyeszékhelyen sokkal többet ér egy ingatlan mint onnan 30 km-re. De az is számit, hogy hol és milyen az a 30 km-re lévő falu. Zalalövőn pl. a zalaegerszegi árak 20 %-ért kapsz ingatlant...
Biztos amúgy télen kell házat venni meg ősszel a nagy szakadatlan esőben... hogy újítasz fel stb.?
Nem értem én az embereket, most van jó idő, lehet költözni, újítani festeni és még sorolhatnám, meg eleve normális képet készíteni a házról, látni hogy mennyire zöld a telek, nem azt a komor szürkeséget, meg sártengert kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!