Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tehetek valamit ha házvásárlás...

Tehetek valamit ha házvásárlásnál átvertek?

Figyelt kérdés

Szóval úgy vettem a házam, hogy az tégla.

Folyosó és a csúcsfalak b30-ból is vannak, minden papírban az szerepel, hogy b30 as és kisméretű tégla...

Nekiláttunk a felújításnak és minden tartófalról kiderült, hogy vályog....

Tehetek ilyenkor valamit? Kifizettem a házért 10milliót amit 20 éven át gyülytögettem, és kvára nem azt kaptam, amit elvártam...

2018. máj. 12. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben az adásvételivel felkeresnék egy ügyvédet.Ők tudják, mi a teendő. Az ilyen ügyeskedőknek néha elég egy komolyabb telefonhívás egy szakavatottól, és mindjárt átgondolják a dolgot.
2018. máj. 12. 12:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit az első is írt: adás-vételivel azonnal ügyvédhez kell fordulni! Mert ez csalásnak minősül.

A szerződés tartalma fontos nagyon. Ha abban nem szerepel a falazat típusa, nehéz lesz bármit is érvényesítened.

2018. máj. 12. 12:10
 3/12 xswerdy ***** válasza:
a szerződésben ritkán írnak a falazatról. Ha esetleg megvan a hirdetés, amiben tégla falazat szerepel, az egy bizonyíték lehet.
2018. máj. 12. 12:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a szerződésben nincs szó általában a falazásról emiatt semmit nem tudsz csinálni. 10millióért pedig elég olcsó házat sikerült venni, olcsó húsnak híg a leve.
2018. máj. 12. 13:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Az eladó szavatol a Ptk szerint.

Hívd fel az ügyvédedet szerződésértelmezésre, és ő elmond mindent.

2018. máj. 12. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Energetikai tanusítványban szerepelnie kell a falazat vastagságának anyagának.

Ez alapján tessék, az eladóhoz, ügyvédhez fordulni

2018. máj. 12. 15:07
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Az energetika lesz a "bizonyíték", kérdés abban mi áll!
2018. máj. 12. 15:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Tégla, az energetikaiban is tégla
2018. máj. 12. 15:39
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem is a vájoggal van a probléma hanem mert ott álltalában nincs alsó vízszigetelés szinte biztosan. És a vizesedés okozhat gondot. Egy vízszigetelt vájoggal semmi baj. De mivel átvertek menj ügyvédhez
2018. máj. 12. 15:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

8: Akkor elállhatsz a vásárlástól.

Ha esetleg nem jól tudta az eladó, akkor is.

Ha ő 5 éven belül vette, ő is elállhat a vásárlástól, az előző tulaj köteles visszaadni a pénzt.

2018. máj. 12. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!