Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » S. O. S. Aki tud kérem segitse...

S. O. S. Aki tud kérem segitsen, mert sztem átvertek?!

Figyelt kérdés

Nem rég ingatlan, adásra adtam a fejem, mert már nem tudtam fizetni a deviza hitelemet, tehát azzal a célal, hogy rendezzem ezt az adósságomat.

Meg is szerződtem egy nevezetesebb ingatlanügynökséggel, majd rövid időn belül jelentkezett olyan vevő is a sok érdeklődö közül akinek elvileg szándéka volt az ingatlan megvételére, amit lakásom rövid megtekintése után jelzett az ingatlaniroda felé.

Majd a közvetítő nem sokára rá szándéknyilatkozatot hozott amivel nem adott teljes körű tájékozatást, és amit azt is tévesen, de sürgetett, hogy minnél hamarabb írjak alá, mondván ez csak formaság nem számít.

Majd sok bajlódás után pl

- az ingatlan árából a vevő még 10 ezreket is akart alkudni

- a szerződési tervezetet a szerződés kötés előtti késő este küldte át a vevő ügyvédje, mivel rossz emailre küldte a papirokat és a személyes adatiaimat, ergo 3. félnek is kiadták személyi adataimat, kártyáim számát miközben erre egyik sem kapot felhatalmazást

- a vevők személyesen is megjelentek a lakásomon, majd lemínősitették és közölték hogy nem tudták hogy ezt akarják meg venni, célzásaik még mindig az ingatlan árának lecsipkedésére utaltak

- a szerződési tervezet számtalan pontján átverésnek hangzó pontok voltak megfogalmazva pl: a hitelem rendezés után a fenn maradó összegből levonhatnak a vevők szájízük szerint(miután le semmizték az ingatlan ebből csak arra tudok következtetni h akkor nem is muszáj kifizetniük a maradék összeget)

- arról nem is beszélve h nyomda festéket nem tűrő hangnemben beszéltek

- a munka helyükön akarták hogy aláírjam a szerződést munka kezdés előtt (ráadásul bankban dolgozik és itt is lenne letétben a tulajdonosi szerződés)

Ezek után nem kötöttem meg a szerződést mert erősen az a gyanúm h csak az ingatlan átjátszására mentek vagy a szándék összeg 2x visszajátszására.

Ez ki is derült mi szerint az ügyvédjük fenyegető hangnemben tájékozatott szintén emailen h nem csak a 2x kell megfizetnünk de ők ezt a pénzt egy LTP felszedéséből fedezték tehát a kárát és az ő ügyvédi költségét is fedezzni kell

(Itt megjegyzem h azt közölték h náluk van a pénz otthon tartják és kpben akarnak fizetni)

Mit tudok tenni? Segítségeteket előre is köszönöm!

2016. febr. 26. 07:20
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Minél elöbb keress meg egy ügyvédet, mert különben nagyon ráfizetsz.
2016. febr. 26. 07:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtok mondani egy jó ügyvédet?
2016. febr. 26. 07:31
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Elég kesze-kusza ez az egész. mit is írtál alá akkor?

Tényleg kellene keresni egy ügyvédet. Eleve miért nem volt eddig? Mert ez meghaladja a képességeidet

2016. febr. 26. 07:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt a szándéknyilatkozatban pontosan? Szerepelt benne az ár? Egyébként tényleg keress egy ügyvédet.
2016. febr. 26. 08:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk:

Mit írtál alá?

Kaptál-e bármennyi pénzt?

Ha kaptál, az foglaló, előleg, vagy mi volt??? Mi az hogy "szándék összeg"?

Tényleg keress egy jó ügyvédet. Hol laksz? Merre felé ajánljunk?

2016. febr. 26. 11:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Melyik városban vagy?
2016. febr. 26. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Ennek lakásmaffia szaga van, gazdag nem napon barnultakkal pedig nem kötünk üzletet! Engem is kerülgettek annak idején, de nem álltam velük szóba. Az ingatlanos nem hozhatott, csak megszűrt vevőket. Ez bevált, két mérnök között dőlt el, egyébként ők is alkudtak, de ez természetes. De én nem voltam devizahiteles, aki így ad el, azt ki akarják használni!
2016. febr. 26. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Az ingatlanos nem hozhatott, csak megszűrt vevőket."

Ez hülyeség. Amikor ingatlanosok mutattattak lakásokat nekem, előtte csak azt kérdezték, hogy milyen lakást és hol keresek. Azt, hogy van-e rá pénzem, esetleg csaló vagyok stb. nem tudták volna ellenőrizni.

Amikor eladni akartam lakásom, akkor ilyenekkel jöttek, hogy ők megbízható vevőjelölteket hoznak. Rákérdeztem, hogy mondják már el, hogy győződnek meg erről? Semmi konkrét, elfogadható dolgot nem tudtak mondani, csak hablatyoltak össze-vissza.

Velem is próbálkozott a lakásmaffia. Nem voltak "nem napon barnultak", sőt banki vezető volt!

2016. febr. 26. 14:51
 9/10 A kérdező kommentje:

Budapesten lakom, nem roma származásúak a vevők..

Egy szándék nyilatkozatot írtam csak alá elvileg ez a vevő szándékának komolyságát tükrözi, legalább is ezt állította az ingatlanközvetitő. Ebbe 200E ft összeg volt jegyezve amit nem kaptam készhez, csak az ingatlaniroda vagyis az ingatlanirodában tették le letétbe, de én ezt az összeget még nem is láttam tehát állítani/mondani bármit lehet.

2016. febr. 27. 08:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor három éve vettem házat, első lépés a vételár 1%-nak a letétbe helyezése volt az ingatlanirodában.

A szerződéskötésnél ezt visszaadták.

A második lépés a szerződéskötés, ügyvéddel (nálam az iroda ügyvédjével). Négy példány, két tanú, rengeteg aláírás. Ide kerül bele, hány részletben fizetek (kettő lett végül), hány nap a kiköltözési határidő, illetve a fizetési határidő. Ekkor lett kifizetve a vételár 10%-a. Ekkortól másnak már nem adhatja el az eladó, zárolt. Aztán az utolsó részlet kifizetése, villanyóra, vízóra, gáz, csatorna átiratása, kulcsot átadása: ez a birtokba adás. Lehet költözni. Bútort és holmit lehet előbb is vinni, megegyezés szerint.

Ez a menete, ha te mindenféle számla nélkül fizettél (1%), akkor becsaptak.

2016. febr. 28. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!