Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Athallás ikerház egy "rétegű"...

Athallás ikerház egy "rétegű" falán?

Figyelt kérdés

Sziaaztok. Találtam egy szép ikerházat.. egyetlen hibája az hogy a közös fal 1 sor 38as Poro. tégla... a beton egybe van öntve.

Szerintetek is lesz áthallás?? Nem kell tökéltese csönd.. de nem akarom tudni mit csinál a szombszed bent ..

A másik ház ami kevésbe tetszik az dupla falas es "áthallás nincs" .. csak az meg eladásra épült... és mostanabán sokan szidják ezeket az ingatlanokat mert nah .. a kivitelezőnek is meg kell élni 😁

Szerintetek melyik lenne jobb?/áthallás lesz?

Az 1. Nagyobb ..es nem eladasra epult

Köszönöm!

2018. ápr. 16. 04:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%
Ikerház egyik felének a tulajdonosa vagyok. A hálószobánk mellett a szomszéd konyhát tart fent. Így áthallatszott amikor a szomszéd a húst kloffolja, ha vendége van és elég hangosan beszélnek, illetve a papagája rikoltozása. Szerencsére csak reggel 7 után mozgolódnak, mi akkorra felkelünk és csak ritkán tartózkodunk abba a szobába. Én gipszkartonfalat húztam a másik fal elé és 10 cm szigetelést tettem bele. A gipszkarton vasai alá, alul felül szintén ilyen vékony hozzávaló szigetelést tettem, így a rezonanciát sem veszi át a fal. Így már jó lett. Nem egy nagy költség és magam is meg tudtam csinálni.
2018. ápr. 16. 07:42
 2/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat.

Én is mindenképp valami ilyenbe gondolkodtam? miután felraktad megszünt a zaj? nincs áthallás? (Jó ha furnak az nyilván át jön .. nm is zavar . )

Engem ami még zavar azok a szintek .. ez egy kétszintes ház ,, és minden egybe van öntve .. és attól tartok, hogy kapunk spróolós idiótát .. és az a laminált padló alá csak az a szar fóliát rakja le... és akor hallom ha járkál :D ami borzasztóan idegesítő .. nekünk most a keretes különálló házunkba is hangszigetelő laminált padló alátét van.

Még egy kérdés.. Összességében így hangszigtelés után csend van ? :D

(Mi most kertes házban élünk vidéken ...de menekülnénk ..mert már most is 15 milliót buktunk az ingatlanon .. és a szombszédok is idióták ... mintha egy panelba laknánk ... reggel 7kor havaet sem lehet lapátolni .. ezért anniyra nem zavar az ikerház DE A SZOMBSZÉDOT NEM AKAROK HALLANI .. inkább villamos :D)

2018. ápr. 16. 08:09
 3/22 anonim ***** válasza:

Akkor inkább a villamos.

Az ikerházban MINDIG lesz olyan, hogy hallod a szomszédot.

(tapasztalat) - de szerintem, ha nem idióta a szomszéd, meg lehet szokni. Én az 1-est választanám, a 2-est semmiképp se.

2018. ápr. 16. 09:08
 4/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat.

A mostani kertes házunkba is behalltiszik a szombszédot .. mert az ingatlunk teraszát majdnem a telek határáig kibővítették.

Az inkább a villamost arra értettem, hogy nem akarok hallni azt miről beszélnek.

Minket is az 1. vonz jobban (egyetlen hibája a kertkapcsolat hiánya).. csak a 2. meg a Dupla fallal mefogott :D

2018. ápr. 16. 09:20
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt neézd meg az alaprajzon, hogy a közös falon azonon funkciójú helyiségek vannak-e. A hálószoba-konyha kombináció nem túl jó, nekünk az egyik szobánk fala a szomszéd fürdőszobájával "közös", na ez egy tervezési hiba, és elég zavaró tud lenni. Ha nem új az épület, akkor azt is érdemes megtudni, hgy az eredeti tervekhez képest nem építették-e át úgy, hogy túlzottan zavró legyen a közös fal.

A mostanában épített ikerházaknál azt látom, hogy ügyelnek arra, hogy a közös fal csak tárolóhelyiség, vagy fürdőszoba legyen.

2018. ápr. 16. 09:22
 6/22 anonim ***** válasza:
Kertkapcsolat hiánya? Azt hogy sikerült megtervezni?
2018. ápr. 16. 09:25
 7/22 A kérdező kommentje:

A földszinten a nappali .. az emelten 2-2 hálószoba ér össze, az ingatlan a terveknek megfelően lett beépítve, a válaszfalak pont ott vannak mint a tervrajzon. A konyha, fürdő mind2 háznál a "saját" másik oldali falnál vannak (a ház másik végében.)

Ha már itt tartunk belinkelem azt amit eladásra szántak és elvileg hangszigetelt, [link]

2018. ápr. 16. 09:27
 8/22 A kérdező kommentje:
Kertkapcsolat alatt azt értem, hogy pl nem tudok egy szép nagy ajtón egyből az udvarra ránézni, csak a bejárai ajtón keresztül érem el. Nekem hobby a kertépítés.
2018. ápr. 16. 09:29
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem értlek.

Ha az én zsebemben lenne 31 millió, közben idegenkedem a szomszéd közelségétől és fontos a kertkapcsolat, akkor nem mennék ikerházba és nem kötnék a kerttel kapcsolatban kompromisszumot.

Most indul az ingatlanszezon, keress önálló, kertkapcsolatos családi házat, mert ennyiért már kapsz!

2018. ápr. 16. 10:20
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha hobbid a kertépítés, akkor a 2-es a 150m2-es (kb. 40 négyszögöles) telkével, hogy került eleve számításba?

Ne menj társasházba, ne menj ikerházba, fogsz kapni önállót, (különösen a külső részeken, mint amilyen Soroksár is) csak keresgélj tovább!

2018. ápr. 16. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!