Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek csak trükközik az...

Szerintetek csak trükközik az ingatlanos?

Figyelt kérdés
Egy hete leegyeztettem egy időpontot egy lakásra, hogy megtekintem. Ma hívott az ingatlanos, hogy ott leszek-e az időpontban, illetve azért is hívott, hogy közölje, hogy időközben tettek az ingatlanra egy írásos vételi ajánlatot. Nekem ez kicsit gyanús, hogy pont ma közli ezt, hogy lehetőleg jó felspannolt állapotban menjek megnézni és tegyek egy - esetlegesen - meggondolatlan ajánlatot. Nem zárom ki persze, hogy tényleg tettek már rá ajánlatot, de amúgy van ilyen trükk, ez bevett szokás?

2018. ápr. 3. 15:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
16%

"Kérdező én a 8-as válaszoddal értek egyet, ha valaki el akarja adni a lakását, akkor eladja, tökmindegy, hogy a vevő hajában melyik oldalon van a választék."

Menjünk tovább. Fial a macskád és választhatsz, hogy kinek adod oda a kölyköket. Az ismerősnek aki nem a szomszédban lakik (tehát nem áll fenn a veszélye, hogy visszajön) és tudod, hogy gondját viseli, vagy egy művésznek akinek arra kell, hogy filmforgatás címén belefojtsa egy vödör vízbe azokat.

Ha nem érzed most sem, akkor lehet, hogy szociopata vagy. Ami nem baj, csak tudj róla.

2018. ápr. 3. 17:41
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Ne őrjíts már meg!

Egy kismacska esetleges meggyilkolását, hogy lehet egy ÜZLETTEL összehasonlítani?

De hogy tudd:

Én nem szaporítok állatot, mert nincs szívem odaadni őket.

Ez bebizonyosodott, amikor a talált kutyám "lebabázott" és 15 évig 6 kutyám volt.

Ellenben a házat, lakást már adtam el vagy ötöt, mégpedig annak, aki először virított pénzt, minden lelkizés nélkül!

Én nem vagyok szociopata, te viszont lehet, hogy objektofíliában szenvedsz!

2018. ápr. 3. 18:08
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak aztán nehogy így járj 67%-os! :D :D :D

[link]

2018. ápr. 3. 18:15
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sok lakást vettem már az évek folyamán, ennek megfelelően sok ingatlanossal és módszerrel találkoztam.

Volt, amikor már velem is közölték, hogy van már egy ajánlat a megtekintendő ingatlanon. Tudod, mi volt erre a reakcióm?

Az égadta világon semmi! Teljesen irreleváns az esetleges vételi szándékomat illetően (pláne úgy, ha még előtte nem is láttam az ingatlant).

Nem befolyásolt semmilyen formában. Még akkor sem, ha tetszett az ingatlan. Akkor tettem én is egy ajánlatot, az én pénztárcámnak megfelelőt. De sosem magasabbat, mint amit előzőleg magamban kitaláltam, és így is vettem már lakást. Mint utólag kiderült, bár az én ajánlatom sem volt egetrengető, de az előttem lévőé még rosszabb volt. Szóval ennyit arról, hogy "ajánlatot tettek". Az még nem jelent semmit, lehet nagyon alacsony ajánlat is, csak találgatni lehet(ne), aminek semmi értelme, ezért is kell figyelmen kívül hagyni.

Ha nem ez lesz a te lakásod, majd lesz másik, szebb, jobb, olcsóbb. :-)

2018. ápr. 3. 18:36
 15/22 xswerdy ***** válasza:
100%
igen, gyakori trükk. Meg még az is szokott lenni, hogy éppen akkor szól vissza telefonon egy korábbi érdeklődő, hogy komolyan érdekli, amikor ott van az érdeklődő.
2018. ápr. 3. 19:02
 16/22 anonim ***** válasza:
95%

Igen, jól bevált trükk.

Amikor mi vettük a lakásunkat, akkor mást vetett be az ingatlanos. Amikor felhívtuk pár nappal a megtekintés után, akkor jöttek a sürgető szövegek. Nagyon jó ajánlat, ő is venne ebben az épületben lakást, rengeteg az érdeklődő, stb. stb. Mindig csak nevettem és mondtam, hogy engedje, hogy megfontoljuk. Jó-jó, de gyorsan. Elkezdett határidőket szabni, hogy meddig "tartják nekünk" a lakást. Mondtuk jó, ha addig nem születik döntés, nyugodtan eladhatják másnak. Nyaraltunk is egyet, szintén úgy nézett ránk, mint a véres rongyra, hogy ha nem teszik szándéknyilatkozatot, eladják másnak, ha jön valaki. OKÉ, tudomásul vettük.

A legkevésbé sem engedtük sürgetni magunkat, szerettük volna jól meggondolni és végül lám, ránk várt a lakás. Mindenki jól járt, tök fölösleges volt lökni a süket dumát. Nekem ez inkább visszataszító volt, mint "hangulatba hozó". A jó ingatlanosnak kicsit pszichológusnak is kéne lennie és látni, hogy kinél melyik duma jön be. Nálunk ez nem jött be, az tuti... :D

2018. ápr. 3. 19:51
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

"Mit érdekli az eladót, hogy szimpatikus-e a vevő?"

Azért érdekel, hogy ki a vevő, mert jóban vagyok a szomszédjaimmal. És nem akarok kitolni velük.

2018. ápr. 3. 22:44
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
Látom megjött a 67%-os egy másik nick-el!:)
2018. ápr. 3. 22:54
 19/22 anonim ***** válasza:
76%

Lehet jól bevált trükk (igen, gyakran próbálják meg kamuból siettetni a vételt), de lehet igaz is (amivel azt akarja jelezni az ingatlanos, hogy csak akkor nézd meg, ha gyorsan tudsz dönteni).

Hozzáteszem, amíg az az írásbeli ajánlat nincs elfogadva, addig a te részedről nem számít.

2018. ápr. 4. 07:59
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

"Ne őrjíts már meg!

Egy kismacska esetleges meggyilkolását, hogy lehet egy ÜZLETTEL összehasonlítani? "

Mutattam egy szélsőséges példát, ahol látszik, hogy bármilyen döntésben érzelmi súlyozás is van így az üzletben is.

A kismacskák elpasszolásánál ugyan az a végkifejlet, a macskáktól megszabadulsz, tehát nem lesz vele további költséged. Akkor nem mindegy, hogy megölik, te magad ölöd meg, vagy másnak ajándékozod? Meg tudod húzni hol a határ az üzlet és a nem üzlet között? Ha valamin szarrá keresed magad akkor nem érdekel a moralitása az üzletnek? Ha valaminek meg nincs pénzügyi jelentősége akkor viszont odafigyelsz az erkölcsökre?

Egy ókori épülettel mi a helyzet? Ha te döntenél róla kinek adnád, aki plázát húz helyette, vagy aki megőrzi az állapotát?

Szívesen folytatnám, de a kérdés szempontjából tejesen irreleváns.

2018. ápr. 4. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!