Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri-e nyaralót venni?

Megéri-e nyaralót venni?

Figyelt kérdés

Nyaralót vennénk valahol a Balaton déli partján, és azon tanakodunk a családdal, hogy megéri-e.

Elsősorban a betörések miatt. Ugyanis régen, mikor ismerősökkel, barátokkal beszélgettünk a nyaraló előnyeiről és hátrányairól - szinte mindig lebeszéltek minket erről a sok lopás, betörés miatt.

De ennek már több éve.

Most mi a helyzet? Sok még a betörés? Meg lehet úszni a több hetes, hónapos "szüneteket" (a nyaralót tavasztól őszig használnánk, de akkor sok hetet töltenénk ott, míg télen csak kéthetente néznénk ki oda) behatolás nélkül?

2018. márc. 1. 16:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha lakásban élsz és hetente, kéthetente oda tudsz menni pár napra és örömöt is okoz e a fajta kikapcsolódás. Apáméknak van egy vízparti nyaralója, kb. 20 éve nem nyaral ott senki, pár millióból modernizálni lehetne és jó áron eladni, de ő hallani sem akar róla , birtokolni akar... Velem gondoztatja a területet ami nem nagy, de mégis gondot okoz. Utálom.
2018. márc. 5. 07:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Ablakokra, ajtókra erős biztonsági rács és távfelügyelettel egybekötött riasztórendszer. Ezek nélkül a mai világban már nem lehet ott hagyni huzamosabb időre egy ingatlant.
2018. márc. 8. 11:56
 13/14 anonim ***** válasza:
A betörés erősen környékfüggő.Nekem volt egy kis nyaralóm a Tisza parton,egy kis gyümölcsös kertel.A vétel után az első dolgom volt,hogy a homlokzatra,jól láthatóan kitettem egy "TÁVFEÜGYETI RIASZTÓVAL VÉDVE!" kamutáblát.Nem tudom akadt-e volna próbálkozó,de még csak a kertből sem tünt el egy körte sem a fáról.A 2. válaszolónak tökéletesen igaza van,hacsak nem időmilliomos vagy nyugdíjas akkor soha nem fogod kihasználni.Ráadásul mikor ott vagy mindig van mit csinálni,fűnyírás,kert rendbentartása,ház takarítása...stb És ha távol vagy folyton ott motoszkál a fejedben,hogy nem-e törték föl,vagy viharos időben nem e lett vmi baja...stb.A másik,hogy mikor elmúlik az újdonság varázsa,már nem lesz olyan érdekes. Én szűk egy év után meguntam és rájöttem a fönt leírtakra,így eladtam.
2018. márc. 28. 13:26
 14/14 anonim válasza:

Teljesen hozzáállás, habitus kérdése, hogy megéri-e.

Gyerekkoromban mi (fővárosi gyerekek) a Balatonhoz voltunk nőve, nagyszüleinké volt a nyaraló, áprilistól szeptemberig majdnem minden hétvégét ott töltöttünk, a nyárnak nagy részét szintén, és nem is vágytunk máshová. Tavasszal teljesen természetes volt, hogy amint megjön a jó idő, rohanunk a telekre, amennyit csak lehet, ott vagyunk, nyár végén lelkibetegek voltunk, amikor 2 hónap után haza kellett menni (persze rögtön az első hétvégén utaztunk is vissza), októberben pedig az utolsó pillanatokat is kihasználtuk, vállalva a hideg idő okozta kellemetlenséget és annak kényszerét, hogy egész nap tüzelni kellett.

Azóta a nyaralót megörököltük, csak hát egy a gond: jócskán bővült a család, sokan vagyunk a házra, "kicsi" lett nekünk. Ezért egyre gyakrabban gondolok egy saját nyaraló vásárlására, valahol a közelben, ahová 30-40 perc alatt kijutunk, akár már pénteken munka után leutazunk, és ahol az év nagy részében jó levegőn, nyugalomban eltöltjük a szabadidőnket. Ahogyan gyerekkoromban.

Szóval sokan vagyunk, főleg nagyvárosiak, akik 30-50-70 négyzetméterre bezárva, élünk-halunk azért, hogy legyen egy biztos pont a szabadban, ahova kiszabadulhatunk, mindenkor elvonulhatunk, és ami A MIÉNK. Sok embert ismerek, akinek a nyaralója, a földje, a "birtoka" sokkal fontosabb az életében, mint az állandó lakhelye. És akinek "mindene" a saját kertje és a kuckója, az természetesen nem fogja a kertészkedést munkának tekinteni (éppen ellenkezőleg), ahogyan a ház körüli teendőket sem.

A betörés kérdése - fontos dolog, de a fentiek tükrében inkább részletkérdés, amire (talán) létezik többé-kevésbé megnyugtató megoldás, mint azt az előttem hozzászólók megírták.

Egy ilyen nyaraló jó esetben egy életre szól, de az is lehet, hogy több generáció életét is meghatározza.

2018. ápr. 23. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!