Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan változtathatom meg a...

Hogyan változtathatom meg a tulajdoni lapon lévő adatokat?

Figyelt kérdés

Van egy eladó társasházi lakás. Nem épült utólag semmi hozzá, nem lett átalakítva. Eredeti állapotában van. Az 50es években épült. A tulajdoni lapon 56 m2, de a valóságban 65 m2. Mit kell tenni ahhoz, hogy a tulajdoni lapon is 65 m2 legyen?

Azért kérdezem, mert Ft/m2 alapján akarják eladni. A tulajdonos ragaszkodik a 65 m2-hez, de én azt mondtam, hogy a papír számít. Szóval meg kell változtatni a tulajdoni lapon lévő m2-t.

2018. febr. 25. 11:14
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Lehet én fogalmaztam meg rosszul! Azt mondtam a tuljdonosnak, hogy annyiert veszem meg, amennyi a papiron van! Ha 65 m2, akkor 65 millio, ha 56, akkor 56 millio! Azt a tényt elfogadtam, hogy m2/millió.

Ha ő ragaszkodik a 65 millióhoz, legyen annyi papiron is. Én elhiszek mindent, hogy ő lemérte és tényleg annyi, akkor semmi akadálya nem lesz a földhivatalnál sem az átírásnak!

2018. febr. 25. 21:07
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Az ekély csak fele nm-ért lehet beleszámolni a lakás alapterületébe, erre jogszabály van.

Kedves kérdező. Tipikus példája vagy annak, akinek van pénze, de nincs esze. Irígy nem vagyok, a mi lakásunk ennél többet ér. Ha 65 nm-hez ragaszkodik az eladó, akkor járja ki ő a földhivatalnál a módosítást. Egyébként nem is értem az egészet. A lakásokat nem nm árra adják, hanem annyiért, amennyiért elviszik. Ha neked megér az a lakás 65 millát, akkor vedd meg. Ha nem, akkor meg keress másikat. Ebben az árfekvésben azért nagy a választék.

2018. febr. 27. 08:50
 23/25 A kérdező kommentje:

Igen! Igazad van, annyi az ára a lakásnak, amennyiért elviszik! Szerinted egy olyan lakás mit tud, ami 50 m2 és 110 milió?

Szerintem semmit! Az emberek nagyon elszálltak. Én csak az eladót idéztem! Azt mondta, hogy itt a környéken nem találok lakást 1 millió/m2 alatt. Sajnos ez így van! Valamiért valaki azt találta ki, hogy pl. 40 m2 es a lakás, kérjünk érte 40 milliót...... Erre a sok birka követi, mert van olyan balfsz, mint mondjuk én (nem külföldi, rendes dolgozo magyar), akinek esteleg gyerekkori álma az V. kerület parlament környéke vagy egy ingatlan örök panorámával a Gellért hegyen. Mindenkinek más! Én nem itélkezem senki felett! Ha valakinek más részei tetszenek Budapestnek és megteheti, vegyen ott. Sokan nekem estek, miután megemlítettem az árat. Elvi kérdést csinálok a dologból, mert ha a tulaj (nem én) azzal érvel, hogy azért annyi mert itt m2 millió, akkor a papíron ne legyen már kevesebb! És várom azokat a kommenteket, akik majd mondják, hogy ha ennyi pénzed van, akkor nem mindegy neked te burzsuj! :)

2018. febr. 27. 22:45
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha neked ez a vágyad, és van rá pénzed, akkor hajrá, én aztán nem ítélkezem, és nem turkálok senki pénztárcájában, de ha a tisztelt eladó 1 millió Ft-ot akar kérni nm-ért, akkor legyen annyi a tulajdoni lapon. Azért lehet kapni az V. kerületben úgy lakást, hogy nm-ért annyiért fizetsz, ami a tulajdoni lapon van.
2018. febr. 28. 08:14
 25/25 anonim ***** válasza:

Mérd le!

Más megoldás nincs.

A tulajdonos ha 65 nm-nek akarja eladni, biztosítson lehetőséget, hogy lemérd, felmérethesd, vagy ők hozzanak hivatalos felmérést arról, hogy 65 nm. A jelenlegi hivatalos felmérésük arról szól, hogy 56 nm a lakás, tehát ez a tárgyalási alap.

2018. ápr. 8. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!