Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan változtathatom meg a...

Hogyan változtathatom meg a tulajdoni lapon lévő adatokat?

Figyelt kérdés

Van egy eladó társasházi lakás. Nem épült utólag semmi hozzá, nem lett átalakítva. Eredeti állapotában van. Az 50es években épült. A tulajdoni lapon 56 m2, de a valóságban 65 m2. Mit kell tenni ahhoz, hogy a tulajdoni lapon is 65 m2 legyen?

Azért kérdezem, mert Ft/m2 alapján akarják eladni. A tulajdonos ragaszkodik a 65 m2-hez, de én azt mondtam, hogy a papír számít. Szóval meg kell változtatni a tulajdoni lapon lévő m2-t.

2018. febr. 25. 11:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de milyen kacsalábon forgó társasházi ingatlan az, ahol egymillió/Ft/m2 az ár?

Szerintem ennyiért már kapsz nem "közös lovat" is.

2018. febr. 25. 12:01
 12/25 A kérdező kommentje:
Ezért nem akartam írni m2 árat, mert tudtam, hogy átmegy személyeskedésbe. Nagyon sajnálom, ha ezzel valakit megbántottam vagy magamra haragítottam. Csak egy kérdést tettem fel, amire úgy szerettem volna választ, hogy a válaszoló objektív marad. Sajnos Budapesten néhány kerületben ilyen árak vannak.
2018. febr. 25. 12:06
 13/25 anonim ***** válasza:

Drága buli lesz.

Tervező készít tervrajzot, de szerintem ide alapító okirat módosítás is kell, mert borul minden.

Lehet egy milla is...

És nőni fog a közös költséged is.

Azért mondtam hogy a helyedben nem foglalkoznék a papirmunkával...

Egyezz meg az eladóval.

2018. febr. 25. 12:15
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én nem vagyok rád irigy, ennél drágább, 127 m2-es 4 szobás, belvárosi műemlék lakásunk van dunai panorámával, tehát csóró sem vagyok.

Igyekeztem objektíven írni neked és hacsak a kezedben centivel nem mérted le a lakást, akkor gyanús a 9m2, ami pont a terasz nagysága.

Azt pedig ne várd, hogy a tulaj fogja intézni neked a módosítást, mert anyagi érdekével ellentétes.

Vagy te a kezedbe veszed a dolgok intézését, vagy kipengeted a 65 milliót.

Kérdés, hogy utána odaadja e neked 56millióért, ha eredetileg 65milliót akart érte.

2018. febr. 25. 12:17
 15/25 anonim ***** válasza:

Adásvételnél a lakás összes területe számit,a terasszal együtt.Az is hozzá van,mint egy szoba ,csak másként használod.Azt sem ingyen épitették .

Nem rég volt egy ilyen vita itt.Vadi új társasházi lakást az épitettő 6m2 rel kevesebbet számolt az eladásnál .

Utólag a vásárlóval kifizették.

A vásárló sérelmezte utólag .

2018. febr. 25. 13:03
 16/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!
2018. febr. 25. 13:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Teee :D

Ne ahhoz add hozzá a 9m2-es erkélyt, amit a tulaj le akar nyomni a torkodon, hanem ahhoz, ami a tulajdoni lapon szerepel. 56+9 az én időmben még egyenlő volt 65-el. Tehát igazuk van a válaszolóknak, az erkélyt akarják megvetetni veled 9 millióért! :D

Ne legyél már ilyen balga :D

Egyébként kérdésedre válaszolva: te nem járhatsz el sehogy, amíg nem vetted meg. A tulajdonosnak kéne adásvétel előtt bekocognia a földhivatalba, csak nem fog ugye, mert a tulajdoni lapon helyesek az adatok.

2018. febr. 25. 16:05
 18/25 anonim ***** válasza:

Ezért kérdeztem meg, hogy vevőként lemérte e a helységeket és megbizonyosodott e róla, hogy a lakás 65m2? Vagy látott e

valamilyen tervrajzot, amin a 65m2 szerepel?

Mindezt azért, mert a tulaj állítása nem azonos a földhivataléval és mivel itt 1m2/1millió, bemondásra nincs ember, aki fizetne ilyen esetben.

2018. febr. 25. 16:40
 19/25 anonim ***** válasza:

18-hoz

Azért nagyon naiv ember lehet a Kérdező, ha mérés és tervrajz nélkül a elhiszi a tulajnak, hogy a földhivatali bejegyzés a hibás. (hiszen "csak" 9 milliót nyer így az eladó!:)

2018. febr. 25. 16:42
 20/25 anonim ***** válasza:

Utánajárhatna és intézhetné, ha tulajdonostól erre írásbeli felhatalmazást kap, csak az nem lesz olyan hülye, hogy ezt támogassa.

2018. febr. 25. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!