Jelenleg egy ingatlanban élek a kiskorú húgommal. Az előző ingatlanban 50-50%-os tulajdonosok voltunk, amit 22M Ft-ért sikerült eladni. Hogy az új ingatlan vásárlásánál ő ne károsuljon, ezért, mivel ezt 16M Ft-ért vettük, a gyámügy felemelte a felét, tehát a 8M Ft-ot 11-re. Az a kérdésem lenne, hogy ha egy nagyobb összegért sikerülne eladni a jelenlegi házat, neki ugyan úgy megmaradna-e a kb. 2/3-ad része? Tehát ha tegyük fel 30M Ft-ért eladjuk, akkor ő valóban 20M-t kap-e, míg én csak 10-et? Ügyvédek, jogászok válaszát szívesen várom, de valójában bárkiét, aki eléggé ért hozzá és nem csak találgat. Köszönöm szépen.
Arra a 6 millióra gondol Carragher, ami az eladási 22m forint és a vételi 16m forint között van.
Egyébként mi szerepel a tulajdoni lapon tulajdoni hányadként? Szerintem az a mérvadó.
2018. jan. 19. 07:02
4/11 A kérdező kommentje:
Házfelújításra ment el. A tulajdoni lapon a húgom 109/162, míg én én 53/162 részben vagyunk tulajdonosok. Viszont a gyámügy milyen okon emelné a pénzt az egekig? Ha 700 millióért adnánk el, akkor a húgom durván 430 milliót kapna, én meg a maradék pénzt? Az lett kiszabva, hogy legalább 11 Milliót kell kapnia. A gyámügy miért határozná meg, hogy eladásnál mennyit kell birtokolnia?
2018. jan. 19. 09:46
5/11 anonim válasza:
A Gyámügy azért szól bele, mert ő védi a hugod jogait -valószínű nincsenek szüleitek- .
De attól még nem biztos, hogy igaza van.
Ha a hugodnak jár a fele pénz, akkor neked is jár!
Most úgy néz ki, hogy a te pénzedből lett a ház felújítva!
Gondosan őrizz meg minden számlát, mert ha osztozni kell a hugoddal, bizonyítanod kell, hogy a felújítás nem közös pénzből lett fizetve.
Szánj pár 10.000 ft-ot ügyvédre, mert itt nagyon ki lett babrálva veled!
2018. jan. 19. 11:28
6/11 anonim válasza:
Nem volt okos dolog a részedről hogy belementél ilyen hülyeségbe, a gyámüggyel lehet alkudozni, a felujításra költött összegről be kellett volna mutatnod számlákat, és megymaradt volna az 50-50 százalék.
Már r.ábasz.tál....
2018. jan. 19. 11:49
7/11 A kérdező kommentje:
50-50% sehogy nem maradt volna a vásárlásnál, mivel az ő részét Ft-ban értve felemelték 11M-ra, hogy ne károsuljon, mivel 16M-ért vettük a házat. Szüleink vannak, de ebből csak anyám a haszonélvező. Arra még mindig nem kaptam választ, hogy eladásnál miért maradna a 2/3 része húgomnak, ha bőven meghaladná a 11M-t, akkor is, ha feleznénk az összeget.
2018. jan. 19. 22:08
8/11 anonim válasza:
A gyámügyet csak a "jelen" érdekli ebben az esetben. Azt honnan tudhatná, hogy amikor majd eladjátok a házat, az 50 vagy 5 milliót fog érni? Sehonnan. Senki, se te, se ők nem tudhatják. Ezért a jelenlegi számok tükrében állapították meg a hányadokat. Alapvetően helyesen jártak el, körültekintőbben kellett volna eljárni az eladás és a vétel előtt is.
2018. jan. 20. 07:27
9/11 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó. Értem, hogy miért kapott 11 milliót a kiskorú. Azt nem értem, hogy ha eladnánk a házat, miért kéne ott is elosztani a pénzt a tulajdoni hányad arányai szerint. Megkapja a 11 millióját, de hogy igazságos legyen a dolog, egy tegyük fel, 26M Ft-os eladást követően még felezni is lehetne. Nem?
2018. jan. 21. 21:20
10/11 A kérdező kommentje:
Kieg.: Így mindkettőnknek 13-13M járna, ami meg meghaladja az ő 11M-ját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!