Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van ennyi hazugság/téves...

Miért van ennyi hazugság/téves info az ingatlanos oldalakon? Miért ilyen nehéz manapság lakást venni?

Figyelt kérdés

Lakást szeretnénk venni Budapesten vagy Pest megyében. A párommal tavaly augusztus óta nézegetünk eladó lakásokat a neten. (Hitelképesek vagyunk a Bank szerint, van önerőnk). Egyszerűen lehetetlennek tűnik a dolog, hogy szóba álljanak velünk, választ kapjunk, néha még az is reménytelen hogy felvegyék a telefont. Lehet, hogy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek, vagy mások is szenvednek ezzel? Nem tudom. Rengeteg példát tudnék írni.... Megláttunk egy lakás, beleszerettünk, gyorsan felhívtuk..."Tegnap elkelt,"-jött a válasz. Oké, semmi gond, keresünk tovább. Felhívunk egy másikat...Igen, aktuális még a hirdetés, de 10 Millió kell kp-be... Egy másiknál volt olyan szöveg a hirdetésben, hogy "sajnos a hitelfelvétel idejét (mennyi lehet pár hónap???) nem áll módunkban kivárni... Nem elég, hogy az embernek mostanság hitelt kell felvenni, nem keveset, de nincs idejük kivárni??? Akkor árulják még pár évig, azt kívánom nekik. Oké, nézelődjünk tovább, fel a fejjel... A következő lakásnál az volt, hogy hétfői napon telefonáltunk,(végre felvették a telefont!) Kaptunk szombatra időpontot, hogy meg lehet nézni, találkozzunk. Mondtuk rendben, ha kell, foglalózzuk most azonnal. 4,5 millió Ft. önerőnk van, mondtuk a nőnek, ha kell most azonnal utalom a pénzt, csak ne vigyék el..."Nem, nem kell foglalózni, a szombati találkozáson elég lesz beszélni a foglalásról"...Kedden jött a telefon az ingatlanos nőcitől, hogy sajnos elkelt a lakás, valaki "látatlanba" azaz megnézés nélkül megvette. Elment a kedvünk, mert nagyon beleszerettünk ebben a lakásba. Ez volt kb. augusztus végén... Decemberben újra felfedeztem véletlenül ugyanezt az "eladott" lakást, drágábban, de ugyanazokkal a képekkel.Ennyit arról, hogy valaki látatlanba megvette...Simán belehazudnak az ember képébe...Olyan is volt, hogy írtunk e-mail-t, és egyáltalán nem érkezett válasz rá... :( És most jön a "kedvencem": Fent felejtett hirdetés: Újabb eladó lakás, végre felveszik a telefont, majd mikor megkérdeztük, hogy aktuális-e még a hirdetés, az volt a válasz, hogy már elkelt, csak elfelejtették levenni az oldalról... :( Ezután elhatároztuk a párommal, hogy ami "gyanúsan olcsó", (13-15 Millió Forintokról beszélgetünk, ami manapság "olcsó"-nak számít), arra már rá se keresünk inkább, hátha a drágább még létező hirdetés....És az utolsó példám, ami ma történt: Fent van egy lakás 2 különböző ingatlanos oldalon, összesen 6 különböző ingatlanossal és telefonszámmal. Odamegyünk, becsengetünk, és "sajnos már elkelt"... Persze az is lehet, hogy pont ma lett rá vevő, vagy tegnap, de miért nem lehet levenni az oldalakról, ha egyszer már elkelt???? Olyan nagy kérés ez??? Kiborultunk... Nekünk sose lesz lakásunk... Valami ötlet? Tipp? Megoldás ezek után, hogy legyen esélyünk?

Köszönöm az értelmes válaszokat...

2018. jan. 29. 16:55
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es, azért hétfőn hívtam a hirdetőt, mert hétfőn vettem észre a hirdetést és azért szombaton mentünk volna megnézni, mert szombatra mondták ŐK az időpontot. Ha az ember illedelmesen megkérdezi, hogy mikor nézheti meg és ők szombatot mondanak, én nem mondhatom, hogy holnap akarom! Úgyis az lesz, amit ő mond... Különben meg ha mondtam volna, hogy nem jó a szombat, mert miért nem lehet kedd, akkor meg kitalál valamit, hogy véletlenül se nekem adja el, mert milyen vevő vagyok én már...
2018. febr. 5. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!