A foglalót mikor kell kifizetni?
Üdv, szeretnénk venni egy lakást és már jártunk is pár helyen nézelődni. Megállapodni még nem sikerült.
Az lenne a kérdésem, ha megbeszéljük az eladóval, hogy mehet a buli, akkor ott helyben kell(ene) fizetnem a foglalót? Én úgy terveztem, hogy ha megegyeztünk, akkor adatokat elkérem, továbbítom az ügyvédemnek, aki előkészíti a szerződést, közben jön az értékbecslő, és amikor írjuk alá az adásvételit akkor adom oda neki, pontosabban utalnám.
Ez valóságban hogy működne?
Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam, mert volt olyan, hogy követelték tőlem, hogy küldjem a foglalót, és utána adnak adatokat, lakáshoz papírokat elküldik stb. Én mondtam, hogy nem köszönöm, előbb minden adat, lakás rendben van-e nincs hitel rajta, jelzálog stb... Valahogy nem kerestek többet.
Az egyébként nem gond, ha a foglaló összegét utalom? Feltételezem ott helyben küldöm el aláírás után, vagy ha bele van írva a szerződésbe, akkor addig az időpontig rendeznem kell?
Köszönöm a segítséget!
Jó gondolod!
Csak akkor adunk át pénzt (akár előleg, akár foglaló) hogyha arról van írásos papír. Ügyvéd írja meg a szerződést, abba mindent rendezzetek, hogy mit meddig hogyan kell fizetni, és akkor az alapján kapják a pénzt.
Aki máshogy akarja intézni, azzal jobb nem is üzletelni.
De egy normális ügyvéd szépen el fog magyarázni mindent.
volt olyan, hogy követelték tőlem, hogy küldjem a foglalót, és utána adnak adatokat, lakáshoz papírokat elküldik stb
Nagyon jól tetted,hogy NEM-et mondtál!!!!!!!!!
Pénzt kizárólag ügyvéd és papír után adunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!