Lakást vásárolnánk. A foglalót letettük és mindhárom tulaj elfogadta az ajánlatot az ingatlanközvetítő szerint. Lehet abból baj, elvileg 3-an vannak?
Ha mindhárom aláírta, akkor nem.
De csak akkor örülj, amikor már az adás-vételit is aláírták.
Addig lehet eső, lehet hó...
A baj abból lehet ,hogy foglalót adtatok.
Csak előleget szabad,mert ha nem jön össze az adásvételi,búcsúzhattok a pénztől .
csak akkor búcsúzhat el a foglalótól, ha miatta tehát a vevő miatt hiúsult meg az adásvétel
a ptk szerint:
"A teljesítés meghiúsulásáért felelős fél az adott foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni."
Egyébként foglalót szokás adni. Nekem idejönne valaki, hogy előleget akar adni, kiröhögném. Komolyan venni azt fogom, aki kimutatja, hogy komoly a szándéka. A foglaló az elég komoly, mivel nem jár vissza.
Olvasom itt néha, hogy "ne adj foglalót", ezek szerint ide író emberek között sokan előleget adnak? Teljesen megdöbbentem rajta, már régen, én ezt magánemberként nem fogadnám el, ha én vennék, eszembe se jutna, ingatlanirodáknál pedig foglaló van. Súlya annak van. Elég komoly egy ingatlan adás-vétel és elég nagy összeg ehhez.
Pénzt átadni csak ügyvéd előtt, foglalót átadni csak adásvételi szerződés aláírása után törvényes...
Amit az ingatlanosnak adtatok, az nem foglaló, és teljesen törvénytelen!!
Abból nem lehet baj, hogy hárman vannak.
6-os, nem vagy okos.
Ha lakáshitelt is igényel a vevő, akkor nem fog foglalót adni, ha a sejhajodat a földhöz vered, akkor sem. Készpénzes vevő már más, ő bátrabban foglalózik, mert nem függ az üzlet harmadik féltől.
Tényleg nem vagyok okos? De, de, én okos vagyok, és feláll a toll a hátamon az ilyenektől. Te ki is vagy, mi is vagy?
Akkor te majd adjál előleget, meg fogadd el a vevődtől.
Foglalót szokás adni.
Ingatlanirodán keresztül is foglalót adsz, nyugodj szépen le, ha nem tudtam volna addig, akkor onnan tudnám, hogy sikerült belekóstolnom az ingatlanozásba.
A hitelre vásárolt saját lakásunknál is furcsa mód foglalót adtunk. Biztos hülye volt az ügyvéd is, aki a szerződést írta - szerinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!