Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettem egy új lakást kifizette...

Kovács Kelemen kérdése:

Vettem egy új lakást kifizettem adásvételiben szereplő teljes vételárat, de az eladó nem akarja birtokba adni egy elszámolási vita miatt. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy lehet kikényszeríteni a birtokbaadást?

Figyelt kérdés

2017. nov. 30. 17:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
95%
Ne felejtsd el bejelenteni, hogyha tovább akadályoznak, kártérítési igénnyel fogsz élni! Ez fontos!
2017. dec. 2. 17:19
 22/25 anonim ***** válasza:
95%
...és bírósághoz fordulsz!
2017. dec. 2. 17:21
 23/25 anonim ***** válasza:
91%
Így van mindenképp egy ügyvéd aki a TE!!!! érdekeidet védi minden áron, és Ő majd felvilágosít arról hogy hogyan tovább, mivel mi nem ismerjük a történeted minden részletét, így valszeg az ügyvéd bírósági pert fog javasolni, esetleg, Ő maga fogja figyelmeztetni a kivitelezőt, hogy ha nem jár el a szerződésben foglaltak szerint akkor bíróság, és szerintem ez utóbbi fog teljesülni, hacsak a kivitelező nem köti az ebet a karóhoz. Utóbbi esetben az ügyvéd ekkor fogja neked is javasolni hogy vigyétek bíróságra, -ha valóban neked van igazad, és az ügyvéd is pénzt lát benne, akkor hidd el "tűzzel-vassal" fogja hajtani a pénzét Ő is-.
2017. dec. 2. 19:48
 24/25 anonim válasza:
100%
Érdekelne mi történt azóta?
2018. máj. 27. 22:20
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha új a lakás, akkor valószínűleg engedélyeztetés alatt van műszakilag, statikailag, stb., azért csúszik az átadás, de akkor senki nem veheti birtokba még, nem csak Te. Ilyenkor kötbért kötelesek fizetni a csúszás miatt Neked.
2018. máj. 27. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!