Kovács Kelemen kérdése:
Vettem egy új lakást kifizettem adásvételiben szereplő teljes vételárat, de az eladó nem akarja birtokba adni egy elszámolási vita miatt. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy lehet kikényszeríteni a birtokbaadást?
Figyelt kérdés
2017. nov. 30. 17:00
21/25 anonim válasza:
Ne felejtsd el bejelenteni, hogyha tovább akadályoznak, kártérítési igénnyel fogsz élni! Ez fontos!
23/25 anonim válasza:
Így van mindenképp egy ügyvéd aki a TE!!!! érdekeidet védi minden áron, és Ő majd felvilágosít arról hogy hogyan tovább, mivel mi nem ismerjük a történeted minden részletét, így valszeg az ügyvéd bírósági pert fog javasolni, esetleg, Ő maga fogja figyelmeztetni a kivitelezőt, hogy ha nem jár el a szerződésben foglaltak szerint akkor bíróság, és szerintem ez utóbbi fog teljesülni, hacsak a kivitelező nem köti az ebet a karóhoz. Utóbbi esetben az ügyvéd ekkor fogja neked is javasolni hogy vigyétek bíróságra, -ha valóban neked van igazad, és az ügyvéd is pénzt lát benne, akkor hidd el "tűzzel-vassal" fogja hajtani a pénzét Ő is-.
25/25 anonim válasza:
Ha új a lakás, akkor valószínűleg engedélyeztetés alatt van műszakilag, statikailag, stb., azért csúszik az átadás, de akkor senki nem veheti birtokba még, nem csak Te. Ilyenkor kötbért kötelesek fizetni a csúszás miatt Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!