Vettem egy új lakást kifizettem adásvételiben szereplő teljes vételárat, de az eladó nem akarja birtokba adni egy elszámolási vita miatt. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy lehet kikényszeríteni a birtokbaadást?
Tehát valami generálkivitelezőtöl van?
Amúgy csak benne van a szerződésben, hogy mekkora ház kell nektek mennyiért. Én nem hiszem, hogy ezen önkényesen változtathat.
Azért tud egyet s mást az ügyvéd, amit te, vagy mi nem tudunk.:)
Te sem tudsz mindent, mert akkor nem itt faggatódznál tőlünk.
Nos, én úgy gondolom, hogyha kifizetted, a tulajdoni lapra már fel vagy vezetve, akkor utólagos reklamációnak helye nincs, beköltözhetsz a lakásodba.
KIVÉVE...(!) ha a kötött szerződésben van egy olyan kitétel, hogy te köteles vagy kifizetni a differenciát, ha a lakás nagyobbra sikerül, bár nem tudom, hogy egy tervrajz alapján készült lakás, hogy lehet akár 30 cm-el is nagyobb.
Ha sokat molesztál, mondd neki, hogy bírósághoz fogsz fordulni és ráterhelteted a szállodai költségeidet addig az időpontig, míg akadályoz a beköltözésben, plusz kéred az általad átadott összeg időarányos kamatát is.
Csak sikerül elgondolkoztatnod!
"Szerinte 3 m2-rel nagyobb lett a lakás..."
Ezt majd magyarázza a bíróságon, hogy miért tért el a tervektől, nincs olyan hogy szerinte nagyobb, vagy nagyobb, vagy nem.
Ha nagyobb, akkor gondolom kért terv-módosítást, DE! a veletek kötött szerződésben pl ha 100m2 van és Ő 103-ra csinálta akkor ezt jeleznie kellett volna nektek, és ha nem tetszik akkor elállhattok a szerződéstől.
Pénz vissza és kész.
Minden más esetben jó ügyvéd->bíróság, minden költséget a kivitelező fog állni+ kártérítés, még a kutyám etetését is rá HTK-zom, sőt még azt is hogy emiatt 3km többet kelet mennem munkába, óvodába, orvoshoz stb.
Szóval ez neki nagyon sokba kerülhet akár napi több 10E ft-ba is, de ezt egy jó ügyvéd majd közli veled, hogy mennyit lehet kisajtolni.
Pl. úgy lehet nagyobb a lakás, ha eltért a tervrajztól és pl vékonyabb szigetelést használ, vagy vékonyabb falakat húzott.
Hivatalosan akkora, ahány m2 a tulajdoni lapon szerepel.
Első körben felkeresném a legközelebbi közjegyzőt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!