Mire kell figyelni panelvásárláskor?
Kedves Kérdező.
Mi fél éve vettünk egyetemista lányunknak Bp.-en egy panellakást, külső kerületben. Nekem személy szerint semmi bajom a panellel. MOndjuk a szomszédok nagyon fontos tényezők. Nekünk ebben szerencsénk volt(1-2 hülye pedig-akinek mindennel baja van/lesz- mindenhol akad. ). Ha van kereted, vegyél kicsit nagyobbat (1+2 fél). Felújítottan ezek húzósak, de ha van idegzeted, és persze elég pénzed, akkor vegyél felújítandót (én soha többet nem tenném, éveket vett el a felújítás az életünkből, igaz mi nem Budapesten élünk,így hetente több száz km-t kellett szaladgálni a mesterekhez).
11-es vagyok: Most jutott eszembe. Panelprogramosat keress(ablakcsere, hőszigetelés, távhő egyedi mérővel).
12: Miből gondolod, hogy panelben egyszerűbb a felújítás? Vasbetonról beszélünk. Mivel mi csontvázig leszedettünk mindent-vízvezeték- villanyvezeték csere, fürdőszoba csempe +kád helyett zuhanyzó, beltéri és bejárati ajtó, stb.-, a mesterek többet szívtak, mint 2 téglaépítésűben. Egy felújítás nem a festésből áll.
Ja, és pesti mesterekkel sosem kezdenék többet. Főleg nem a jószaki.hu-s generalkivitelezőivel. Megszívtuk. Ott hagyott félig szétvert lakásban. Utána a városunkból vittünk mindenkit. .Tökéletes munkát végeztek.
Köszönöm a további tippeket.
Én is arra jutottam, hogy állapot szerint van a rögtön élhető és a felújítandó kategória.
Szobafestést eddig is magam csináltam, így ha csak egy tisztasági festés szükséges, az nem akadály.
Kicsit érdeklődtem mesterek után a kollégáim közt, akik most építkeznek, valóban siralmas a helyzet Bp-en és Pest megyében, így a teljes felújítást már el is vetettük.
Szomszédok tekintetében hogyan lehet informálódni?
Az eladó úgysem mondja meg, ha zűrös a lakóközösség.
#18:
való igaz. Nap közben találtam egy szimpatikusat, este akartam mutatni az asszonynak, addigra meg már le is került a hirdetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!