Mire kell figyelni panelvásárláskor?
Hogy mi hallatszik át. Általában minden panelnek papírból vannak a falai, de nem mindegy, hogy ki van a másik oldalán.
A miénk még csak nem is panel, hanem tégla társasház, 5 éven át nem hallottunk egy pisszenést sem a szomszédoktól, de most kisgyerekesek költöztek ide, hát ne tudd meg... a szülők egész nap ordítanak egymással, nappal dübörgés, hajnalban ajtócsapkodás. Valami élmény, de panelben még rosszabb is lenne.
A környéket nézd még jól meg.
Ami fontos lehet:
- szomszédok: nagyon meg tudják keseríteni az életeteket!
pl. laktam egy olyan helyen, ahol a felettünk lévő szomszéd állandóan verte a feleségét és a gyerekeit, és üvöltözött velük, nem lehetett aludni tőlük. Természetesen mindenki egy rendes, jóravaló embernek ismerte és senki sem hitte volna el, hogy miket művel.
- emelet: főleg idősebb vagy kövér embereknél rohadtul nem mindegy, hogy hányadik emeleten lakik és van-e lift. Én dagadt vagyok és a harmadikon lakunk, hát tele van a .... vele, kipusztulok mire felcihelődök az emeletre.
- fűtés: vannak olyan lakások, ahol kályhával lehet csak tüzelni, kínlódhatsz egész télen a fűtőanyagok beszerzésével...
Ezek jutottak az eszembe.
Kb azt akartam írni, amit a 4-es. Nem sokat ér, hogy megnézzük a szomszédokat, ugyanis azok viszonylag gyakran cserélődnek a lakótelepeken. Igazából kb a környék az egyetlen, ami szempont lehet, ha már mindenképp panel kell.
De én csak végső esetben költöznék panelbe, inkább ingáznék többet, ha muszáj, vagy bármi, csak panelt ne...
7# Biokill spray. Havonta alaposan be kell fújni a réseket amin betud menni és inkább a szomszédot választja. Tapasztalat.
A lépcsőház tisztaságára érdemes figyelni, ez sokat elárul a lakóközösségről, illetve hogy panelprogramos-e. Sokszor igényesebb lakókat jelez, ha hajlandóak voltak erre költeni és hidd el nem mindegy semmilyen szempontból.
Köszönöm a válaszokat.
Jelenleg napi 2x60 percet ingázunk, amiből elegünk van, illetve a jelenleg használt ingatlant is el kell hagyjuk. Ha már költözünk, akkor legalább a munkahely és a bölcsi legyen közel. Az önerő és hitelkeretünk sajnos csak panelre elég, így más nem jöhet szóba, ezért igyekszem tájékozódni vásárlás előtt.
Lesz még csomó panelos kérdésem ebben a topicban. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!