Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Társasházi pincére van elővásá...

Társasházi pincére van elővásárlási joga a többi tulajdonosnak?

Figyelt kérdés

Eladnám 1/1 tulajdonú társasházi lakásomat. A lakáshoz tartozik egy pince, amely tulajdonrésze megoszlik a lakás tulajdonosok között. Jelen esetben 1/32-ed rész az enyém.

A lakással együtt adnám a pincét is. Nincs a pincének külön ára, egyben van a lakással.

A pincére elővásárlási joguk van a többi tulajdonosoknak? Hogyan lehet elérni, hogy a lakást megvásárló vegye meg a pincét is?

2017. okt. 30. 21:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Agyalok rajta, de az elővásárlási jogot nem tudom. De ha rajta van a tul. lapon, hogy az 1/32 résznek te vagy a tulaja, akkor szerintem nem, de rá kéne kérdezni, nem tudom, tudja-e egy közös képviselő, v csak ügyvéd. Mondjuk pincénél ilyet még nem hallottam.

Viszont, amire vigyázz, (azért írtam le ennyiszer a tul. lapot), hogy az adásvételi szerződésben legyen benne, hogy te a pincét is eladod. Főleg, ha van hrsz. Nehogy kimaradjon, mert akkor papíron a pince ott marad a neveden, árában meg hozzá lesz számolva a lakáshoz, és később ebből gubancok lesznek. Nálunk volt ilyen. Valamint majd ellenőrizd, hogy a földhivatalnál is átvezetésre kerül, de ha az adásvételiben benne van, akkor meg fogják csinálni.

Nekünk rendesen fallal van elválasztva a pincénk, és úgy emlékszem, hogy a tul. lapon a 7. sz. pincerekesz megnevezés szerepel. Mondjuk a lakáshoz hozzátartozik a pince, szerintem evidens, hogy ezt együtt értékesítjük. De hát a mi házunkban is produkált dolgokat az élet.

2017. okt. 31. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!