Érdemes présházban gondolkodni?
Öröm látni, hogy ennyi jó szándékú ember van, az itt hozzászólók előtt tényleg le a kalappal.
Én is azt mondom, hogy ne kapkodd el, pedig a a terveid nagyon szimpatikusak, és ilyen helyzetben ne is maradj sokáig a szülői házban. Jó, hogy vannak még ilyen gondolkodású fiatalok!
Amit most írok, szintén a jó szándék vezérli, még ha nem is tűnik elsőre annak: sokan szidják az albérletet, de azért, mert nem tudják, hogyan intézzék. Ne egymagad vonulj albérletbe. Ha leleményes vagy, kihozhatod a költségeidet minimálisra, és Pécs belvárosában lakhatsz. 3 szobás lakás, egyetem közeli, belváros közeli 65-70 ezer/hóért ki lehet fogni, rezsivel beszéljünk 90 ezer ft-ról. Van rosszabb esetben egy nagy és két kis szobád. Olyat kell nézni persze, ahol a nappali külön van. A nagyot kiadod két lánynak 50-ér, a kicsit 40-lr egy személynek, a másik kicsiben meg te elvagy. Számoljunk kevesebb pénzzel, meg a nagy szobában is csak egy emberrel, akkor is kijönnél minimális költségekkel, amit minimum kifizetnél a prés/faház esetében is. Nem mondom, hogy vesd el az ötleted, egyáltalán nem. De nézzük csak, mi szólna a javaslatom mellett:
- Pécsett tanulsz, és ott tudnál lakni a belvárosban.
- Normális, nem nomád körülmények között, bár ez gondolom nem zavarna, különben nem terveznél ilyesmit amit írtál, de mégiscsak...
- Gondolom Pécsett is melóznál, plusz érv a közelben lakás mellett.
- Ahogy mások is írták, bejárás. Nyilván nem lenne túl drága egy diákbérlet, viszont a zártkerti, külterületi ingatlanokhoz ritkán kapcsolódik buszjárat belátható távolságon belül. Ha máshogy oldod meg a bejárást, az megint csak plusz költség.
- Utolsó érvem megint inkább a zártkert ellen szól, de meg kell említenem, hogy az ilyen helyek potenciális célpontok ehetnek bizonyos csoportok számára tolvajlás szempontjából. Jó te ott lennél, de mégsem túl szívderítő elszigetelve egyedül szembenézni hasonló veszéllyel.
Gyűjts pénzt, és tudsz venni jobbat, olyat ahol vannak szomszédok, ezáltal biztonságosabb is, és jobbak a körülményei. A kérdés az odáig vezető út. Én ezt javasolnám, amit leírtam a koli helyett, még akkor is ha a hozzászólásodból kiderül, nem igazán vagy mellette.
Van egy milliód, ha azt bemutatod, simán megkapsz egy albérletet, és 2-3 emberrel jól ki lehet jönni, főleg ha a valóságban is ilyen szimpatikus vagy, mint a hozzászólások alapján gondolná az ember. Diákoknak, fiatal Pécsett dolgozóknak rohadt könnyen tovább lehetne adni a szobákat, akár a tulaj bevonásával is. Sorban állnának, neked kellene választanod. Válogathatnál, ezáltal neked megfelelő, szimpatikus lakótársaid lennének.
Azért vettem a bátorságot ezt leírni, mert hasonló dolgot vittem én is véghez korábban. El nem tudtam volna képzelni fiatalon, hogy lakótársakkal éljek, idegen emberekkel, de aztán a kényszer rávitt. Nem bántam meg, mert később ebből már profitáltam a fent leírt módokon. Évekig éltem így, nem volt kényelmetlen, viszont a megtakarításaim sokkal gyorsabban nőttek. Valamit valamiért. Áldozatot kell hozni, hogy később jobb legyen. Gondoltam ezt leírom neked, hátha adok egy jó tippet. Akárhogy döntesz is, sok sikert az élethez!
" de majd ha családot szeretnél, feleséget, gyereke(ke)t, akkor már kevés lesz az a 1.5mFt-os viskó."
Éppen ez az, addigra már lesz egy ingatlana ami mindig is érték, amit el tud adni, és plusz önerőt jelent egy nagyobbhoz!
Munka után fáradtan hazamenni? Hozzá lehet szokni!
Hányan laknak ma is pl. tanyán, hajnalban letekernek 20-25 km-t a munkahelyig, majd este, krumplival megpakolva haza. De bírják, ehhez szoktak.
A "valamit elfelejtettem megvenni" esetekre is fel lehet készülni. Pl. alapvető ételekből mindig tart otthon némi készletet, ami direkt ilyen esetekre van, B. megoldásként.
Nehezebb mint a belvárosban a bolt feletti panelben lakni, de bizonyos szempontból szép és jó dolog. Ilyen helyen valóban megtanulja az ember az önállóságot, kreativitást, alkalmazkodást.
A kérdező 18 éves!
Nagyon messze van még a családtól, gyerekektől.
Egy másfél milliós "viskó" is megteszi, ha van villany meg víz, indulási alapnak.
Sok középkorúnak még ennyi sincs, ő nem a sült galambot várja.
13 vagyok. Annyit tennék hozzá, hogy ivóvíz minőségű vizet adó fúrt kút. Mert víz nélkül is meg vagy lőve.
Tehát iható víz, áram, kémény, mert valami fűtés kell. Nyilván a kéményt ellenőriztetni kell. Műszakilag rendben lévő ház. Egyébként amit linkeltél kedves kis ház. A faházas ötletedre pedig azt kell mondanom, hogy csak téliesített faházban tudsz egy magyar telet kibírni (úgymint szigetelés).
Érdemes tényleg pénzt gyűjtened még, és jól meggondolnod, mihez kezdesz vele. Nagyon jókat írtak mások, nagyon jó ötleteket.
Örülök, hogy van fiatal, aki így gondolkodik, tényleg becsülendő a törekvésed. Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!