Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes présházban gondolkodni?

Érdemes présházban gondolkodni?

Figyelt kérdés
Továbbtanulás előtt állok, szerencsére nyaranta eljártam dolgozni, így kábé most olyan 1 millió forint körüli összegem van félretéve. Pécsre mennék továbbtanulni, a tervem pedig az, hogy vennék egy présházat, amibe szerényen éldegélnék. De érdemes Pécstől 20 kilóméterre egymillió forintos présházban gondolkodni? Az egyetem mellett dolgoznék is, abból pénzből csinosítanám a házat. A ház van vagy 20 négyzetméteres. Számomra egy kicsit olcsó ez. Egyébként egy présházat mivel érdemes fűteni? Én az inverteres klímán gondolkozok.
2017. okt. 15. 20:07
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor lehet várok egy kicsit, mondjuk most épp találtam egy másikat, ott sincs villany az igaz, de a telek elején villanyoszlop van, csak gondolom drága bevezetni a házba.
2017. okt. 16. 18:50
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

A másik mennyibe kerül?

Azért azt gondold át, hogy egy villanybevezetés földkábellel (mert már az újakat csak úgy engedélyezik) az épület vezetékezése, külső villanyóra doboz és villanyórahely kialakítása 3-500ezerFt. környéke és akkor még semmi egyebet nem csináltál a házon és még nincs vized. Egy kút fúrása is kb. 500ezer.

Várj a vásárlással egy évet, gyűjts pénz és olyat vegyél, mint amit feltettem, csak közben megvették.

Pécs külterületén vízzel, villannyal, fürdőszobával, konyhával, pincével, nappalival és a tetőtérben 2 hálóval volt 1.450ezerért.

Ez nagyon alkalmi vétel lett volna, ezért is szállt el, de nem ez az egyetlen, fogsz még találni, hidd el!

Az emberek élete változik, sürgősen kell nekik a pénz, nem tudnak kimenni és rendben tartani, megbetegszenek, meghalnak. Ilyenkor lehet alkalmi vásárlásokat nyélbe ütni, ha készpénzt lobogtatsz.

Ne kapkodd el, mert valami ócskába lapátolod a pénzed, a szabadidőd, az erődet és mégsem lesz olyan, mint amit egy picivel többért készen megkaphatnál.

Láthatod, hogy a jelenlegi kereted mire elég, ezért inkább a pénzkeresetbe és a tanulásba fektesd az erődet, miközben próbálj kollégiumba menni! Az nem lehetséges?

Ne legyél türelmetlen, van egy célod, amit minél gazdaságosabban kellene megvalósítani és ez a cél adjon neked erőt az otthoni problémák könnyebb elviseléséhez!

2017. okt. 16. 19:50
 23/40 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor várok egy 1-2 évet, a pénzt meg gyűjtögetem. Meglátjuk mi lesz. Még1x köszönöm a válaszokat, azt hittem, hogy majd lebeszéltek erről a dologról. Persze mindenkinek a magánügye, meg nincs rálátásom, de miért nem csinálják ezt az emberek, hogy egy présházba fektetnek, amit később csinosítanak. Ennyivel jobb a hitel, albérlet? Senkit nem akarok ezzel megbántani, de érdekelne.
2017. okt. 16. 20:07
 24/40 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem még egy dologra, eddig nem jutott ez eszembe, de valószínű inkább azt is hanyagolni fogom. De van nagymamámnak igaz somogyi kis faluban egy telke, mondta amit akarok, csinálhatok vele bármit, csak hát ház nincsen rajta, de minden közmű ott van, ugyanis utca, talán még szennyvíz is van. Vajon egy kis faház, hogy szuperálna? Persze ez se olcsó mulatság, de talán, hogy ott van a közmű, lehet jobb választás lenne.
2017. okt. 16. 20:39
 25/40 anonim ***** válasza:

Nem rossz gondolat, de kidolgozásra vár ... :)

A Jófogáson sokszor van nagyon olcsón, vagy ingyen bontandó faház, csak a bontást kell szakszerűen, megszámozva intézni, mert utána a Jóisten nem rakja össze.

Na meg az elszállítást fizetni.

De!

Ha Somogyba mész, mi lesz a pécsi iskolával?

Nem lehetne a nagyi telkét eladni és a pénzt hozzácsapni a tiédhez? Talán abból már rendes lakóházat is tudnál venni!

2017. okt. 16. 20:46
 26/40 A kérdező kommentje:
Hát ez az, akkor elvetem. A kutyának se kell az a telek. Mondjuk a falu is kihalóban, de Pécsről nem akarok lemondani, sokkal szebb vidék.
2017. okt. 16. 21:03
 27/40 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyit ér a nagyi telke, de ezeket 3millióból már megvehetnéd:

Lakás:

[link]

Házak:

[link]

2017. okt. 16. 21:05
 28/40 anonim ***** válasza:

Miközben írtam, a nagyi telkét elvetetted.

Akkor marad a gyűjtés ...

2017. okt. 16. 21:07
 29/40 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Bárcsak mindenki így állna a dolgokhoz, ahogy Te, szebb lenne a világ.
2017. okt. 16. 21:15
 30/40 anonim ***** válasza:

:):):)

Igazán köszönöm! Nagyon kedves vagy!:)

2017. okt. 16. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!