Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes présházban gondolkodni?

Érdemes présházban gondolkodni?

Figyelt kérdés
Továbbtanulás előtt állok, szerencsére nyaranta eljártam dolgozni, így kábé most olyan 1 millió forint körüli összegem van félretéve. Pécsre mennék továbbtanulni, a tervem pedig az, hogy vennék egy présházat, amibe szerényen éldegélnék. De érdemes Pécstől 20 kilóméterre egymillió forintos présházban gondolkodni? Az egyetem mellett dolgoznék is, abból pénzből csinosítanám a házat. A ház van vagy 20 négyzetméteres. Számomra egy kicsit olcsó ez. Egyébként egy présházat mivel érdemes fűteni? Én az inverteres klímán gondolkozok.
2017. okt. 15. 20:07
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Ja, a házat most venném meg, jövő szeptemberig nem laknám, de nyáron kisebb dolgokat megcsinálnék rajta, plusz ugyebár dolgozni is mennék, így mindig tudnék valamit csinálni a házon. Na igényeim nincsenek, abszolút szerény körülmények között élnék, 17-18 fokos hőmérséklet untig elég nekem télen, viszont zöldséget, gyümölcsöt magam termelném, már azzal rengeteget spórolok. De persze ez nem lenne végleges, de amíg egy "normális" házra nem gyűjtök össze, addig is tudjak hol lakni normálisan. Aztán még a végén lehet ott maradok, ki tudja...
2017. okt. 15. 23:20
 12/40 A kérdező kommentje:
Na-Nagy
2017. okt. 15. 23:21
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lenne még ezt átgondolni, és nem beleugrani. Présházban nem vagyok otthon, de pár dolog eszembe jutott: hogyan fogod megoldani a közlekedést? Hogy viszed oda a gázpalackot? Áram nélkül kicsit gáz. Valamint szerintem nézegess árakat a felújításhoz, mielőtt döntenél. Akárcsak a Praktiker webshopját megnézed, még ott is látsz egy kb. árat, és ezek csak az anyagok. Milyen állapotban van belül, a padló, mennyezet, falak, milyen állapotban van a tető?

Becsülendő a szándékod, csak bizonytalan a jövedelmed. És jól kell felmérned a helyzetet, hogy ne vesszen kárba a spórolt pénzed.

Első ötletem az volt, hogy zárkertek arrafelé? Rákerestem jófogáson az ingatlanokra ebben az árkategóriában (Pécs +20 km összes ingatlan, én 2 m Ft-ot írtam be). Itt van pl. egy ilyen (itt is aggregátort ír, de ház alakja van, meg ez is egy eldugott falu, ahogy nézem)

[link]

Nézegesd még, hátha találsz valami jobbat:

[link]

2017. okt. 15. 23:30
 14/40 anonim ***** válasza:
6 -os vagyok. Támogattam a dolgot de már nem. Villany nélkül ne vedd meg
2017. okt. 16. 05:16
 15/40 anonim ***** válasza:

Én is ajánlottam neked különböző megoldásokat, még később is gondoltam rád, amikor nem voltam a gépnél, de úgy gondolom, hogy olyat semmiképp ne vegyél, ahol nincs villany.

Ez az alap mindenhez, még a vízhez is kell motor, ami felhozza a kútból.

Ha máris és azonnal kellene menekülnöd otthonról, akkor azt mondanám, vágj bele, de így semmiképp.

Menj koleszba, gyűjtsél és vegyél egy viszonylag élhetőt. kicsit többért!

2017. okt. 16. 09:24
 16/40 anonim ***** válasza:

Igen, alapvetően nagyon jó ötlet amit kigondoltál.

Hiszen teljesen független lennél, saját tulajdonodban lenne egy ingatlan, ami mindig is érték lesz. Szép gondolat a zöldség és gyümölcs termelés is.

A közlekedést is minden bizonnyal meg lehet oldani, mindenhez hozzá lehet szokni.

De a legnagyobb bökkenő valóban a villany hiánya.

Mert ha van kút, a vízellátást meg tudod oldani hidroforral. De ha nincs villany? Fűteni tudsz mindjuk fával, veszel pl. egy mobil cserépkályhát 250e. körül, lazán befűtöd vele a házat.

De hogy világítasz? Hogy mosol? Azért kézzel mosni, vagy elhordani mosodába a ruháka, elég macerás.

A helyedben még én is nézelődnék, elsősorban zártkerteket, ahol min. villany + kút van.

2017. okt. 16. 10:20
 17/40 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy írtuk, olyat keress, ahol villany és víz van.

1,2-1,5-ért biztos találsz, még olyat is, amit nem is hirdetnek a neten.

Köss olyan szerződést, hogy 1 milliót leteszel, a többit részletekben fizeted.

2017. okt. 16. 11:03
 18/40 anonim ***** válasza:

Ezt vedd meg, mert ráadásul Pécs külső része, nem 20 km-el onnan.

Szerintem nagyon jó.

Próbáld lealkudni 1,2-1,3-ra és az egymillión felüli részt részletben kifizetni. Szerintem nem reménytelen!

[link]

2017. okt. 16. 11:43
 19/40 anonim ***** válasza:

"Ezt vedd meg, mert ráadásul Pécs külső része, nem 20 km-el onnan. "

Lehet már nincs is fenn a hirdetés, legalábbis nekem nem jelent meg.

de ahogy nézegetem, tényleg nagyon jó árakban vannak arrafelé zártkertek, présházak!

Itt, Pesttől 25 km-re, egy sima zártkert, víz, gáz, kisház nélkül, elég sivár talajjal, 2,5-től indul... :-(

2017. okt. 16. 12:33
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van!

Én tettem fel az előbb a linket (akkor még élt) és már törölték, nyilván megvette valaki.

Nem csodálom, nagyon jó volt!:(

Kérdező!

Gyűjts még 500ezret, ne arra költs amit néztél és mire szeptemberben költöznél találsz majd nagyon jót te is!

2017. okt. 16. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!