Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki a tököm tudja kifizetni a...

Ki a tököm tudja kifizetni a mai albérlet és lakásárakat?

Figyelt kérdés

Egy lepukkant garzon bérlése többe kerül, mint egy jó havi fizetés. Saját lakást venni esély sincsen hitel nélkül. Aki meg Magyarországon hitelt vesz fel az előbb-utóbb úgy is utcára kerül.

Tehát akkor most mindenki a mamahotelben lesz, ameddig el nem patkolnak a szülök, és jó esetben nem hagynak maguk után adósságokat?

Vagy mi a jövő?

2016. okt. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
100%
Itt Közép-Magyarországon, Kecskeméten is kezdenek egyre durvábbak lenni az albi árak.. vettem egy házat, Kecskemét melletti városkában, 50 ezret fizetek ltpvel együtt. Ennyiért nem találnék normális albérletet. Ez hitel, de abszolút vállalható összeg szerintem.
2016. okt. 13. 15:23
 62/66 anonim ***** válasza:
100%
Most adtam el a garzonlakásom, mert kinőttük. Kb 10en nézték meg, mind magyar, de nagyrésze befekető. Végül egy befektető vette meg. Szerintem ez a banki kamatok és a brókerbotrányok miatt van most, hogy ilyen a helyzet, de szerintem már jövőre olcsóbbak lesznek a lakások, mert totál irreálisak ezek a mostani árak, nem tartható, ilyen fizetések mellett.. Szerintem ez egy hatalmas LUFI..
2016. okt. 13. 22:02
 63/66 anonim válasza:
74%
Szerintem nincs ezzel egyedül a kérdező, még akkor sem, ha néhol egy kicsit túlzás, amit ír. Egy valóságos adat magamról: IT-sként dolgozom én is, rendszergazdaként 4 év tapasztalattal nettó 200-ért. Ebből sem lehet belátható időn belül lakásra gyűjteni. Ha évente félre tudok tenni 1 millió forintot, még akkor sem, mert az elmúlt 2 évben az árak növekedésének az üteme ennél jóval gyorsabb volt. Valahol azt olvastam, hogy a jövőben évente 10%-os növekedés várható. Ez egy 10 milliós panelnél évente 1 millió Ft árnövekedést jelent. Ha kb. ennyit tudok spórolni évente, akkor nem érdemes, mert hiába szaladok a szekér után, soha nem érem utol, mert ugyanolyan sebességgel megy, mint én.
2016. okt. 15. 02:18
 64/66 A kérdező kommentje:

61-es: azert annyira ne orulj. Ahogy lezarjak a portfoliot gyorsan fel fog az emelkedni 100 fole.

62-es: hat persze, hogy magyar volt mindegyik. Vicces lett volna egy orosz vagy amerikai milliardossal targyalni. Ezek nem magyar befektetok. Barcsak ugy lenne.

2016. okt. 16. 21:52
 65/66 anonim ***** válasza:
74%

63-as: nem fog minden évben (évtizedeken keresztül) 10%-ot emelkedni. Biztos, hogy lesz újra csökkenés, de nem lehet tudni, hogy mikortól. Sokan már múlt év végén/mostani év elején írták nagy magabiztossággal, hogy már kipukkant a lufi és mennek lefele. A napokba megjelent statisztikák, nagyon nem ezt mutatják. 2009-2010-ben írták, hogy már csak felfele mehet és jó néhány év eltelt hogy nem, u.így a mostani emelkedő szakaszt sem lehet megjósolni.

Sajnos Magyarországi statisztikák csak az elmúlt 2-3 évtizedre van, pl. amerikai 100 éves statisztikák mutatják, hogy hosszú távon nem emelkednek sokat (de vannak/lehetnek nagy hullámok).

2016. okt. 17. 11:47
 66/66 anonim ***** válasza:
61es vagyok, fix hitel, nem lesz több a részlet
2016. okt. 18. 16:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!