Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki a tököm tudja kifizetni a...

Ki a tököm tudja kifizetni a mai albérlet és lakásárakat?

Figyelt kérdés

Egy lepukkant garzon bérlése többe kerül, mint egy jó havi fizetés. Saját lakást venni esély sincsen hitel nélkül. Aki meg Magyarországon hitelt vesz fel az előbb-utóbb úgy is utcára kerül.

Tehát akkor most mindenki a mamahotelben lesz, ameddig el nem patkolnak a szülök, és jó esetben nem hagynak maguk után adósságokat?

Vagy mi a jövő?

2016. okt. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 A kérdező kommentje:

Én is voltam a HVG börzén. Hét nem mondanám, hogy megrohantak. Pedig magna cum laude minősítéssel végeztem az ELTE-n. Most is jelen pillanatban gyakorlatilag könyörgök, hogy alkalmazzanak. Már rendszeres havi fizetést is felajánlottam nekik. Azt ígérték, hogy pont ma fognak felhívni, de persze kamu volt az egész. Pedig ez a cég minden nap teli sírja a sajtót, hogy mekkora munkaerőhiány van infósból.

Azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy okj-s pályakezdőként megrohanják a cégek, hogy negyedmillát lecsengessenek neki. Miközben tele van a piac munkanélküli több nyelven beszélő, diplomás, mérnökökkel, infósokkal.

2016. okt. 7. 20:27
 42/66 A kérdező kommentje:
Ja es tele van a tesco mérnökökkel, infósokkal. Hiszen valamiből élni kell. Még akkor is ha anyjánál lakik az ember. Sőt tovább megyek. Volt korábbi NASA mérnök is a tescóba. Tudom, mert osztálytársam volt középsuliba. Ő töltötte fel a tejet. Ugye, mégse olyan szép itt minden? Nyugaton műholdak pályáját számítja ki. Itthon tejet pakol. Aztán meg nem értik a cégek, hogy miért húznak el innen.
2016. okt. 7. 20:33
 43/66 anonim ***** válasza:
90%

Nem okj-s, csak keresnek hozzájuk azt is.:-)

Nincs rá okom, hogy hazugnak tartsam a gyerekem, pláne, hogy tényleg kíváncsiságból ment el, megvolt már a helye.:-) Egyedül tartja fenn magát, fizeti az albérletét, járnak szórakozni a kollégákkal, haverokkal, és félre is tesz a fizujából. Ha marad itthon, akkor lakásra, ha kimegy egy-két év múlva (felsőfokúja van angolból, és spéci területen dolgozik, ezért ment ehhez a céghez), akkor kezdőtőkének. Az első béréről azért tudom, mennyi volt pontosan, mert lefotózta és elküldte messengeren a bérpapírját, amikor csesztettem, hogy szóljon, ha szüksége van valamire.:-)

Egyébként több IT-s ismerősöm van, egyiknek sincs gondja a munkaerőpiacon.

Saját tapasztalatomból kiindulva számomra sokkal hihetetlenebb, hogy két műszaki diplomával nem találsz Budapesten állást.

2016. okt. 7. 20:48
 44/66 anonim ***** válasza:
93%

"Volt korábbi NASA mérnök is a tescóba. Tudom, mert osztálytársam volt középsuliba."

Álmodban, kisfiam.:D

2016. okt. 7. 20:53
 45/66 anonim ***** válasza:
90%

"Ja es tele van a tesco mérnökökkel, infósokkal. Hiszen valamiből élni kell. Még akkor is ha anyjánál lakik az ember. Sőt tovább megyek. Volt korábbi NASA mérnök is a tescóba. Tudom, mert osztálytársam volt középsuliba. Ő töltötte fel a tejet. Ugye, mégse olyan szép itt minden? Nyugaton műholdak pályáját számítja ki. Itthon tejet pakol. Aztán meg nem értik a cégek, hogy miért húznak el innen."

Első kérdésem: miért is jött haza az a NASA-s haverod a kb. évi 120.000 dolláros fizetés mellől a hazai évi kb. 1200 dolláros fizetés mellé TESCO-s árufeltöltőnek?

De az első reakcióm igazából az volt, hogy csak egy nagy műmájerkedő kamugép siránkozást adsz elő itt a mártírérzet-szükségleted kielégítése érdekében.

2016. okt. 7. 20:55
 46/66 A kérdező kommentje:
Nekem meg a tied hihetetlen. Azért Magyarország nem a magas fizetésről hires. Legyen az bármilyen szakma. Azt elfogadom, hogy ha valaki tényleg nagyon penge és valamilyen nagyon spéci területhez ért, es van jó pár ev komoly tapasztalata. és a csillagok is úgy állnak, akkor előfordulhat, hogy öt keresik a cégek. Es meg keres akar 250-300 -at is. Dehogy ez általános lenne, az kizártnak tartom. Akkor nem húznának el innen tömegesen. Az én osztályombol is mar csak ketten vagyunk itthon.
2016. okt. 7. 20:56
 47/66 A kérdező kommentje:
A mai napig ott dolgozik.a pesti úti tescoba. De doktorandusz jelenleg, tehát diákként.
2016. okt. 7. 20:58
 48/66 A kérdező kommentje:
Ha hiszed ha nem nem mindenki érdekel a pénz. Más melot itthon meg nem kap. Mondjuk nem is nagyon keres, picit fura a srác. De mondom a mai napig ott melozik a pesti tuti tescoba. Két tejes árufeltöltői van. Menj oda keresd meg es beszélj vele.
2016. okt. 7. 21:02
 49/66 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, az osztályodban nem lett mindenki NASA-mérnök.:-) Ezek után le sem merem írni neked a saját fizum összegét, amit teljesen legálisan, adózva, járulékozva keresek, alkalmazottként. Igen messze van a 150 ezertől, és nem alatta. 150 ezret az apám keresett (a nyugdíja mellett), amikor 70 évesen kikönyörögték tőle, hogy ugorjon be egy csapatba melózni 3 hétre, mert nincs ember.
2016. okt. 7. 21:29
 50/66 A kérdező kommentje:
Fazekasba jártam 2 évet. Sok értelmes ember van ott. De azért többségük fura is egyben. Aztán átmentem a Naumannba.
2016. okt. 7. 21:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!