Ki a tököm tudja kifizetni a mai albérlet és lakásárakat?
Egy lepukkant garzon bérlése többe kerül, mint egy jó havi fizetés. Saját lakást venni esély sincsen hitel nélkül. Aki meg Magyarországon hitelt vesz fel az előbb-utóbb úgy is utcára kerül.
Tehát akkor most mindenki a mamahotelben lesz, ameddig el nem patkolnak a szülök, és jó esetben nem hagynak maguk után adósságokat?
Vagy mi a jövő?
Én is voltam a HVG börzén. Hét nem mondanám, hogy megrohantak. Pedig magna cum laude minősítéssel végeztem az ELTE-n. Most is jelen pillanatban gyakorlatilag könyörgök, hogy alkalmazzanak. Már rendszeres havi fizetést is felajánlottam nekik. Azt ígérték, hogy pont ma fognak felhívni, de persze kamu volt az egész. Pedig ez a cég minden nap teli sírja a sajtót, hogy mekkora munkaerőhiány van infósból.
Azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy okj-s pályakezdőként megrohanják a cégek, hogy negyedmillát lecsengessenek neki. Miközben tele van a piac munkanélküli több nyelven beszélő, diplomás, mérnökökkel, infósokkal.
Nem okj-s, csak keresnek hozzájuk azt is.:-)
Nincs rá okom, hogy hazugnak tartsam a gyerekem, pláne, hogy tényleg kíváncsiságból ment el, megvolt már a helye.:-) Egyedül tartja fenn magát, fizeti az albérletét, járnak szórakozni a kollégákkal, haverokkal, és félre is tesz a fizujából. Ha marad itthon, akkor lakásra, ha kimegy egy-két év múlva (felsőfokúja van angolból, és spéci területen dolgozik, ezért ment ehhez a céghez), akkor kezdőtőkének. Az első béréről azért tudom, mennyi volt pontosan, mert lefotózta és elküldte messengeren a bérpapírját, amikor csesztettem, hogy szóljon, ha szüksége van valamire.:-)
Egyébként több IT-s ismerősöm van, egyiknek sincs gondja a munkaerőpiacon.
Saját tapasztalatomból kiindulva számomra sokkal hihetetlenebb, hogy két műszaki diplomával nem találsz Budapesten állást.
"Volt korábbi NASA mérnök is a tescóba. Tudom, mert osztálytársam volt középsuliba."
Álmodban, kisfiam.:D
"Ja es tele van a tesco mérnökökkel, infósokkal. Hiszen valamiből élni kell. Még akkor is ha anyjánál lakik az ember. Sőt tovább megyek. Volt korábbi NASA mérnök is a tescóba. Tudom, mert osztálytársam volt középsuliba. Ő töltötte fel a tejet. Ugye, mégse olyan szép itt minden? Nyugaton műholdak pályáját számítja ki. Itthon tejet pakol. Aztán meg nem értik a cégek, hogy miért húznak el innen."
Első kérdésem: miért is jött haza az a NASA-s haverod a kb. évi 120.000 dolláros fizetés mellől a hazai évi kb. 1200 dolláros fizetés mellé TESCO-s árufeltöltőnek?
De az első reakcióm igazából az volt, hogy csak egy nagy műmájerkedő kamugép siránkozást adsz elő itt a mártírérzet-szükségleted kielégítése érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!