Osztatlan-közös tulajdon veszélyei?
Osztatlan közös tulajdonú ingatlan megvásárlását tervezem. Egy helyrajzi számon két fizikailag egybe épített, de teljesen külön álló, külön bejáratú és használatú ház egyik fele a megvásárolni kívánt ingatlan. Kérdésem az lenne, hogy:
1. Milyen hátrányom származhat ebből a felállásból azon kívül, hogy csak a tulajdonostárs hozzájárulásával építkezhetek vagy vehetek fel hitelt?
2. Ha akarom el tudom-e adni a másik tulajdonos beleeggyezése nélkül a részem?
3. Ha a másik tulajdonos el akarja adni az 1/2-ed tulajdonát nekem van-e elővásárlási jogom rá?
4. Általánosságban mennyire problémás egy ilyen ingatlanban az élet? Érdemes indulásként belemenni egy használati megosztás vagy társasházalapítási procedúrába anélkül, hogy problémás lenne a szomszéd? (egyelőre nem tűnik annak:) )
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép napot!
Bocsánat, de egyszerűen nem értem, hogy miért ragaszkodik valaki egy ennyire sok hátránnyal járó ingatlanhoz?!
Talán nincsen más eladó ingatlan abban az országrészben??
Persze az más ha valaki eleve mazochista, és imád bíróságra járni és pereskedni majd minden apróságért...
Péntek reggel volt a Bocskoréknál a rádióban egy hasonló "osztatlan közös tulajdonú ingatlan", ahol 30 éve(!!!!) pereskednek egymással.
(Visszahallgatható a neten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!