Milyen a 19. emeleten lakni?
Hát most ez milyen kérdés? :D Döntsd már el kérlek, hogy NEKED van-e hátránya.
Nekem időnként előfordulna.
Hát én nagyon meggondolnám. Mi a 4. emeleten lakunk (felső szint) és nincs lift az épületben. A napi fel-le séta szempontjából sem mindegy, de költözni egyenesen katasztrófa. Vagy felújítani. Egy magasabb hűtőt felvinni négyemberes munka, mert alig-alig lehet fordulni a szűk lépcsőházban. Arról ne is beszéljünk, hogy az előttünk itt lakó család régi masszív bútordarabjai hogyan kerültek le a földszintre... Szerencse, hogy a mai bútorok lapra szedhetőek, de még ígyis van olyasmi, amit nagyon kényelmetlen felvinni/levinni.
Nem tudom mekkora a lift, de erre gondolni kell. Laktam egy tízemeletesben, az ötödiken, és a lift kétemberes volt. Egy 140x200-as masszív matrac nem fért bele. És ez még a könnyebb része volt a cipekedésnek.
Látom nem olvastad rendesen végig, azért írtam le az első részt, hogy evidens legyen mire kell figyelni. Mert (mint én is írtam) nem mindenik lift akkora, hogy egy 303 literes hűtő befér... De persze ha tágas, akkor tárgytalan a leírás.
Az nem igaz, hogy csak egyszer költözöl. Ha családdal élsz, akkor ez folytonos. Jön a gyerek, kell bababútor, kiságy, kutyafüle. Azt persze nem írta a kérdező, hogy milyen hosszú távra készül venni.
És valóban: a drágább lakás mindig drágább lesz. Tehát ha most még gyűjtesz kicsit, veszel egy jobban megközelíthetőt és esetleg 5 év múlva családi házba költözöl, akkor drágábban tudod eladni. Az olcsó mindig olcsó marad, és (legalábbis nálunk) nehéz eladni, éppen az ilyen tényezők miatt ami téged is meggondolkoztat.
Kérdés, hogy legfelső emelet-e? Milyen a tető szigetelés (hő és víz)?
És hogy hány lift van. Ilyen magasban szokott lenni teherlift is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!