8. emeleten lakni nagyon rossz?
Egyáltalán nem rossz!
Annyi, hogy az tényleg nem árt, ha megoldod, hogy az ablakon ne tudjon kiesni senki, szóval valahogy berácsozod.
Jajj, most látom... a nyolcadikon! Csak közben arra gondoltam, hogy most is az ötödiken lakunk, és ezt se szeretem. :D
Köszönöm a választ.
A 9. emeleten nőttem fel a két testvéremmel együtt. Én nagyon szerettem ott lakni. A lakás 1 + 3 félszobás + ebédlő, így mindenkinek volt egy saját kuckója. A szüleim még ott élnek mindig. A város utolsó magas épülete, bámulatos kilátás van onnan a családi házas övezetekre, közeli dombokra, erdőkre. A legjobban azt szerettem, amikor nyáron este a vihar éppen lecsapni készült, azt mindig az erkélyen lévő hintaágyban ülve néztem (akkora az erkély, hogy az is elfér). Anno nagyon sok gyerek nőtt fel ezekben a házakban, még se sokan estek ki. A rács nem túl esztétikus, de már kapható zárható ablakkilincs, így az ablak abban a pozícióban marad, ahol lezárod.
Előnyök:
- kevesebb lakó tud eláztatni
- nálunk melegebb volt, mert házközponti fűtésű az épület és a kazán a 11. emeleten van
- az utca zaja kevésbé szűrődik fel
- nem kell egyből besötétíteni, ha este felkapcsolod a lámpát (kivétel, ha szemben is magas épület van)
- kevesebb bogár
- ha összedől az épület, akkor a kupac tetején leszel, azaz könnyebben megtalálnak, mert rólad csak néhány emeletet kell lebontani - tudom, ez kicsit morbid :)
Egyetlen hátrányaként a liftet tudom felhozni, bár ha évente egyszer lépcsőzni kellett, akkor sokat mondok. Na meg persze abba sem hal bele az ember, mégse a Burj Khalifa-ról van szó.
Én pont a 8.-on nőttem fel. Az utolsó véleményét teljes mértékben alá tudom támasztani.
Nekünk nagyobb erkélyünk volt, felújított, így nyáron gyakran kiültünk napozni, stb. 2-en simán elfértünk napágyon, egy-kettő meg ülve. Onnét fentről csak a fák lombja látszott és a napsütés :) Igaz, mi nyugis környéken laktunk, négyzet alakzatban voltak körben a házak, mögötte nagy parkoló, előtte játszótér, park.
Én semmi pénzért nem költöznék 2. emeletnél feljebb. Igaz én lehet hogy nem vagyok mérvadó mert világ életemben családi házban éltem, ott is nőttem fel.
De én már a 4 emeletesnél magasabb épületek látványától is irtózom. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen magasan lakjak...
Én is a 8. emeleten nőttem fel, kesőbb pedig albérletben voltam a 3. és az 5. emeleteken. Szerintem nincsen semmi különbség, igaz a lift szokott néha elromlani és akkor gyalogolsz de ha nem vagy túl öreg vagy kövér akkor ez nem okoz gondot.
Szerintem sokkal rosszabb a földszinten vagy az első emeleten élni, ilyenkor nagyobb az esély hogy betörnek hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!