Mennyire és miért egészségtelen/rossz vasút mellett lakni? 20-30 m-re.
Mi így lakunk :-(
Nagy a zaj, egymás szavát sem lehet néha érteni. Rezeg az egész ház.
És ami feltűnt az utóbbi időben: az autón ilyen rozsdapor szerű izé rakódott le. Kicsit lehet látni is, de érezni simán lehet, ha végigsimítod a karosszériát.
Én 46 éve lakok vasút mellett, kb 40 méterre a sinektől.
A vonatokat sokszor már észre sem veszem, a családunk többi tagja sem. Amikor csecsemők voltak a lányaim, akkor sem zavarta őket. (amikor az egyikük beköltözött az egyetemi koliba, ami jóval messzebb volt az úttól, mint a házunk a vasúttól, és nem is volt főútvonal, hónapokig nem tudott aludni a buszoktól)
Egészségkárosító hatását sem tapasztaltuk (apukám 65 éve lakik ugyanígy a vasút mellett, de a sérve biztos nem a vasút közelsége miatt lett)
A rezgéstől vannak a házon repedések, de korántsem akkorák, mint a barátnőmék házán (2 év eltéréssel épült házak), akik egy forgalmas főút mellett laknak. Na, ott én sem tudok aludni az állandó autózajtól, a teherautóktól meg még jobban beremeg a lakásuk, mint nálunk a vonatoktól.
Köszönöm mindenkinek a választ és higy leírtátok a tapasztalatokat!!
Fóton lenne a ház, azt hiszem, villamosított vonal, de mondjuk jobb, mintha a dízel mozdonyok pöfögnének ott. Egészségkárosításra nem is igazán a vezetékre gondoltam, hanem a porra (amiről valaki írt is), ill. a fékezéskor esetleg keletkező azbesztporra - úgy tudom, van ilyen. Az állomás kb. 100 m onnan.
A rezgés gondolom, nem érezhető - csak a falak érzik meg és esetleg megrepednek.. Namost ez kb. egy 30 éve épített és 10 éve kiegészített ház, szerintem ami már meg akart repedni, az megrepedt (lehet, h nincs igazam).
A kert végében van a vasút, ahol kerítés van és egy bokros-fás sor, nem a sínre lépnénk ki :)
Nem tudom, mennyire hangos a vonat, viszont itt csúcsidőn kívül és hétvégén óránként megy 1-1 vonat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!