Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez mi? Szántóföld osztatlan...

Ez mi? Szántóföld osztatlan közös tulajdon megszüntetése?

Figyelt kérdés

Van egy kis szántóföld részem, örököltem. Ma jött egy levél. Segítene valaki, hogy ez most mit jelent?

"xy földrészlet osztatlan közös tulajdonlása a 374/2014 kormányrendelet ( a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól) szerint az ön vagy tulajdonostársa kérelmére megváltozik. A földrészlet a rendeletben foglaltak szerint megosztásra kerül"

Stb, és meghívnak a kitűzött határpontok átadására.

Ez mi? Most elvették a tulajdonrészem? Vagy valaki eladta az övét? Vagy ez mi lehet?

Semmiről nem tudtam, ez az egy levél jött ma.

Nagyon megköszönöm, ha valaki tud segíteni!

2016. szept. 9. 13:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A tulajdonos társakat nem ismerem. Ezek azt hiszem még ilyen világháborús kárpótlás földek voltak talán. Akik kapták már nem élnek, és a gyerekeik örökölték, de ezek között is van aki nem él, így tovább azok gyerekei, stb. Simán lehet, hogy 50 + tulajdonosa van egy ilyen földnek.

De az igaz, hogy sosem lehet tudni.

Viszont. Mi a garancia arra, hogy nekem nem a tábla kellős közepében mérnek ki 3x 2-3000 négyzetmétert? Amit meg se lehet közelíteni, mert mondjuk körben az összeset műveli a tsz? Egyáltalán nem biztos, hogy az én részem az út mentén van. Ezt hogy döntik el amúgy? Aki hamarabb kiméreti azé a jobb helyen lévő? Vagy mi alapján van ez? Már alapból megvan a földhivatalban, hogy kié mettől meddig tart?

Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nagyon járatlan vagyok a témában.

2016. szept. 9. 17:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A földhivatalban megmondják a tulajdonosokat.

Mi a garancia arra, hogy nekem nem a tábla kellős közepében mérnek ki 3x 2-3000 négyzetmétert?

Úgy mérik ki, hogy mindenki hozzá tudjon férni a földjéhez traktorral.

Aki hamarabb kiméreti azé a jobb helyen lévő?

kábé.

Vagy mi alapján van ez?

De a területnagyságba beleszámolják a talaj minőségét.

Ha az egyik felén jobb a talaj, akkor ott kevesebbet kapsz ugyanazon részarányért, mint a rosszabb felén kapnál.

Már alapból megvan a földhivatalban, hogy kié mettől meddig tart?

Csak kiméréskor számolják.

2016. szept. 9. 18:11
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget, most már minden világos!
2016. szept. 10. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!