Ez mi? Szántóföld osztatlan közös tulajdon megszüntetése?
Van egy kis szántóföld részem, örököltem. Ma jött egy levél. Segítene valaki, hogy ez most mit jelent?
"xy földrészlet osztatlan közös tulajdonlása a 374/2014 kormányrendelet ( a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól) szerint az ön vagy tulajdonostársa kérelmére megváltozik. A földrészlet a rendeletben foglaltak szerint megosztásra kerül"
Stb, és meghívnak a kitűzött határpontok átadására.
Ez mi? Most elvették a tulajdonrészem? Vagy valaki eladta az övét? Vagy ez mi lehet?
Semmiről nem tudtam, ez az egy levél jött ma.
Nagyon megköszönöm, ha valaki tud segíteni!
A tulajdonos társakat nem ismerem. Ezek azt hiszem még ilyen világháborús kárpótlás földek voltak talán. Akik kapták már nem élnek, és a gyerekeik örökölték, de ezek között is van aki nem él, így tovább azok gyerekei, stb. Simán lehet, hogy 50 + tulajdonosa van egy ilyen földnek.
De az igaz, hogy sosem lehet tudni.
Viszont. Mi a garancia arra, hogy nekem nem a tábla kellős közepében mérnek ki 3x 2-3000 négyzetmétert? Amit meg se lehet közelíteni, mert mondjuk körben az összeset műveli a tsz? Egyáltalán nem biztos, hogy az én részem az út mentén van. Ezt hogy döntik el amúgy? Aki hamarabb kiméreti azé a jobb helyen lévő? Vagy mi alapján van ez? Már alapból megvan a földhivatalban, hogy kié mettől meddig tart?
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nagyon járatlan vagyok a témában.
A földhivatalban megmondják a tulajdonosokat.
Mi a garancia arra, hogy nekem nem a tábla kellős közepében mérnek ki 3x 2-3000 négyzetmétert?
Úgy mérik ki, hogy mindenki hozzá tudjon férni a földjéhez traktorral.
Aki hamarabb kiméreti azé a jobb helyen lévő?
kábé.
Vagy mi alapján van ez?
De a területnagyságba beleszámolják a talaj minőségét.
Ha az egyik felén jobb a talaj, akkor ott kevesebbet kapsz ugyanazon részarányért, mint a rosszabb felén kapnál.
Már alapból megvan a földhivatalban, hogy kié mettől meddig tart?
Csak kiméréskor számolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!