Közös tulajdon megszüntetése perben szereztem meg a házunk másik felét. A kifizetendő vételárból levonhatom a perköltséget amivel az alperesek tartoznak nekem?
Mindenképp ügyvéddel beszélj.
Szerintem csak úgy nem vonhatod le, mindenképp újabb pert sejtek a tárgyban.
Azonban ügyvédi letétbe leteheted, amihez csak akkor jutnak hozzá, ha a bíróság megítéli.
Ha járható, köthettek egy megállapodást (amit szintén az ügyvédem előtt tennék) a jogtalanul elhordott tartozékok ellenértékéről/ellentételezéséről.
Nehezen de sikerült utánakérdeznem. Nem vonhatok le semmit mert a földhivatal felé igazolnom kell, hogy a teljes vételárat kifizettem. Csak akkor vonhatok le bármit ha abba ők is beleegyeznek, amire 0 az esély. Mivel a perköltség megfizetésének határideje lejárt, így végrehajtóhoz megyek, hogy a számláikra tegyenek inkasszót a kért összeg erejéig és ha utalom nekik az összeget akkor azt visszatartják nekem. Ha kp.ben fizetném ki akkor ha nem teszik számlára az összeget akkor majd csak részletekben tudnák a bérből levonni 3-4 hónapon keresztül.
Amit meg elhordtak a házból az egy újabb per tárgya lesz. Bizonyítéknak ott van az értékbecslői képek+ majd az átadásnál készült képek. A perben meg egy szakértő fogja megállapítani a hiányzó értékek összegét és akkor majd 1+ másod fok után ha nekem adnak igazat akkor követelhetem majd a tartozást+szakértői díjat+perköltséget.
Szép mi?
Gyönyörű.
Beszélj ügyvéddel az ügyvédi letétről, hátha az is teljesítésnek számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!