Ti megvennétek olyan lakást, amire csak jövő évben lehet rátenni tulajdonjogot és széljegyre bejegyezni?
Figyelt kérdés
Ennek oka,hogy az eladó pályázati támogatással vette,és ha ebben az évben a széljegy bejegyzésre kerül,akkor vissza kell fizetnie a teljes pályázati támogatást.Tehát a lakásra lehet szerződni,és költözni is csak jövőre kerül át a tulajdonjog.Azt nem tudom például,mi van,ha közben az eladó meggondolja magát.#ingatlan #eladás #lakás #pályázat #szerződés #vétel #tulajdon #lakásvásárlás #tulajdonjog #széljegy
2016. máj. 22. 11:58
11/13 anonim válasza:
Persze, jelenleg is ilyenben élek. :)
12/13 anonim válasza:
Attól függ, mikor kéne nekem a lakás.
Ha idén kéne, akkor addig bérelném, ha úgy neki jó.
Előszerződést azt most is köthetünk, az még nem indikál szélbejegyzést. Foglaló viszont már igen.
13/13 anonim válasza:
"Tehát a lakásra lehet szerződni,és költözni is csak jövőre kerül át a tulajdonjog.Azt nem tudom például,mi van,ha közben az eladó meggondolja magát."
Ilyen nincs. A szerződéskötés napján kell foglalózni, anélkül nem él a szerződés. És a széljegy pedig a foglalóval rákerül a tulajdoni lapra.
Tehát csak akkor tudsz szerződést kötni, amikor a széljegy is rákerülhet már.
Én írtam az előzőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!