Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti megvennétek olyan lakást,...

Ti megvennétek olyan lakást, amire csak jövő évben lehet rátenni tulajdonjogot és széljegyre bejegyezni?

Figyelt kérdés
Ennek oka,hogy az eladó pályázati támogatással vette,és ha ebben az évben a széljegy bejegyzésre kerül,akkor vissza kell fizetnie a teljes pályázati támogatást.Tehát a lakásra lehet szerződni,és költözni is csak jövőre kerül át a tulajdonjog.Azt nem tudom például,mi van,ha közben az eladó meggondolja magát.

2016. máj. 22. 11:58
1 2
 11/13 anonim válasza:
Persze, jelenleg is ilyenben élek. :)
2016. jún. 13. 10:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, mikor kéne nekem a lakás.

Ha idén kéne, akkor addig bérelném, ha úgy neki jó.

Előszerződést azt most is köthetünk, az még nem indikál szélbejegyzést. Foglaló viszont már igen.

2017. márc. 11. 01:56
 13/13 anonim ***** válasza:

"Tehát a lakásra lehet szerződni,és költözni is csak jövőre kerül át a tulajdonjog.Azt nem tudom például,mi van,ha közben az eladó meggondolja magát."

Ilyen nincs. A szerződéskötés napján kell foglalózni, anélkül nem él a szerződés. És a széljegy pedig a foglalóval rákerül a tulajdoni lapra.

Tehát csak akkor tudsz szerződést kötni, amikor a széljegy is rákerülhet már.

Én írtam az előzőt is.

2017. márc. 11. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!