Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti hol vennétek házat a...

Ti hol vennétek házat a helyünkben?

Figyelt kérdés

Helló!

20 éves lány vagyok,a párom 24 és szeretnénk házat venni. Tudni kell,hogy mindketten ugyanabban a kicsi faluban élünk,itt vannak a szüleink,közös barátaink,bár a baráti társaságunk fele már külföldön él,így nem sokan maradtunk. Kb 7-8 perc autóval a falunk melletti város,és felmerült bennünk a kérdés,hogy vajon,hol is lenne érdemes házat vennünk.

A falunkban,ahova kötnek az emlékeink,ahol a szüleink vannak és a barátaink (bár egy iskola és óvoda van és 3 bolt) vagy pedig a városba,ahol szinte senkit nem ismerünk,de mégis nagyobb a lehetőség bármire ... (akár iskoláztatásra vagy szórakozásra,vásárlásra -> nem kellene mindig bekocsikázni a városba) A barátink még nem állapodtak meg,tehát azt sem tudjuk,hogy őket végül hova viszi az élet... :-)

Ti hogy döntenétek a helyünkben? Falu vagy város? Teszem hozzá mezőgazdasággal foglalkozunk.. :-)

2015. dec. 13. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

Neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb.

Mindennap kocsikázni, buszozni be a városba dolgozni/iskolába, vagy városba költözni és időnként elmenni a faluba rokon/barátok látogatásra.

Én nem sajnálnám azt a napi pár perc autózást/buszozást a városba.

2015. dec. 13. 15:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy városban jobb az értéktartása az ingatlannak, mint falun, könnyebb is eladni, ha nem jön be.
2015. dec. 13. 21:56
 3/9 gomzoli ***** válasza:

Ha mezőgazdasággal foglalkoztok, akkor azt városban hogyan akarjátok megvalósítani :-) ? Vagy akkor a városból ingáznátok naponta vissza a faluba földet művelni?

Azt írtad, az alapvető dolgok megtalálhatók a falutokban is, ha kell kenyér, ott a bolt 3 is, ha gyerek lesz ott az óvoda és a kisiskola. Ott érzitek jól magatokat. Autó nyilván van, ha a pénzügyek már házvásárlási terveket is megengednek. 7-8 perc (5-10 kilométer?!) a város, ha bármi nagyobb bevásárlás, vagy ügyintézés lenne esedékes... Számomra egyértelmű lenne, hogy maradok!

A megvásárolandó ház/telek ára pedig a faluban nyilván jutányosabb is.

2015. dec. 14. 14:27
 4/9 TappancsMancs ***** válasza:
Én nem a 7-8 perc alapján dönteném ezt el. Budapesten lakom és a pl kőbányáról a belvárosba busszal metróval stb min 30 perc. Vagy 40. 7-8 perc az semmi. Sokaknak aki nem közért mellett lakik 7-8 percnyire van a közért gyalog. Szóval szerintem ez mindegy ha benzinnel győzitek lényegtelen. Munkahelyre járásnak is semmiség és barátokhoz járásnak is semmiség.
2015. dec. 14. 19:43
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:
Az átlag munkába járók egy irányba kb 30 percet utaznak, vagy autóval dugóban vagy várnak a buszra és mennek azzal. Mindenestül átlag 30p. Nekem 7-8 perc városi létemre is annyi amit simán gyalogolok is és van is itt a környéken sacc minden. Majdnem szó szerint. Egy busz ha pont elmegy csak a várakozás van 7-8 perc.
2015. dec. 14. 19:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 70 percet utazok egy irányba. De a falu szerintem csendesebb, nyugodtabb. Inkább ez az utazás, minthogy városban lakjak. De ezt nektek kell tudni.
2015. dec. 15. 01:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönjük,több,mint valószínű,hogy a faluban maradunk! :-)
2015. dec. 19. 16:45
 8/9 anonim válasza:
Nem tudom meg mondani mi a jó nektek ,de én tuti abban a faluban maradnék élhetöbb szerintem
2016. jan. 8. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
en a falut valasztanam. regen (35 eve)mi vallaltuk a120 km napi ingazast Pestre de olyan helyen laktunk es olyan hazban ahol jol ereztuk magunkat.Nektek ennel sokkal kevesebb es autoval kozlekedtek, ami igazan nem gond.
2016. febr. 1. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!