Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ismerősöm 1999-ben megvett...

Zsuzsanna25 kérdése:

Ismerősöm 1999-ben megvett egy ingatlant. A földhivatalba nem vitte be az adás vételi szerződést, igy nem is került a tulajdoni lapra bejegyzésre mint tulajdonos. Ennyi év távlatából, hogyan lehet bejegyeztetni a tulajdonjogot?

Figyelt kérdés
1999-ben még nem volt kötelező ügyvédi jelenlég az adás-vételi szerződéseknél.
2015. márc. 16. 22:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha a most a tulajdoni lapon szereplő (régi) tulaj hajlandó elismerni, hogy nem az övé az ingatlan, mert eladta, akkor azt most ügyvédi szerződésbe kell foglalni és bevinni a földhivatalba, és így bejegyzik (igaz, nem 1999-re, hanem mostantól).

Ha ebbe nem megy bele a a jelenlegi tulaj (aki a földhivatali lapon tulaj!) akkor polgári peres úton lehet érvényesíteni az új tulaj igényét, ha bemutatja az akkori adásvételi szerződést, plusz itt, mivel már eltelt 15 év, azt hiszem, az elbirtoklás fogalma is szóba jöhet, tehát ha szakadatlanul 15 éve birtokolja az ingatlant, és erről bizonyítéka, tanúi is vannak, akkor még egyértelműbb a helyzet, de erről inkább egy ügyvédet kéne megkérdezzetek, én csak hallottam már hasonló történetet, és ügyvéd sem vagyok.

2015. márc. 16. 23:00
 2/2 anonim ***** válasza:
így ahogy az #1 írja
2015. márc. 17. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!