Az energia tanusitvanynak van lejarata? Csak konkret vasarlas elott keri ki a tulajdonos?
>epp megtalaltam 10 evig ervenyes
-Ha semmi sem változott. De ha közben módosítják a rendeletet (ami pont megfelel a követelményeknek, az a "C") vagy mondjuk kicserél egy ablakot, akkor már nem érvényes.
> es akar 24 oran bellul is elkeszitik.
-Az AKÁR szó ott van. Pl. ha új építésű a ház, akkor engedélyeztetéskor elvégezték a tanúsítványhoz tartozó számításokat, lényegében csak papírmunka az egész.
A jellemző az, hogy emiatt csak akkor készíttetik el, ha már megvan a vevő. Az is egy szempont még, hogy ugyanarra a lakásra többféle betűjelzést is ki lehet hozni (legálisan), és kinek mi jó. Ha a vevő később pályázni akar valami energetikai felújításra, akkor a rosszat akarja, ha ki akarja adni, akkor a jobb minősítés az érdeke.
Már bocs, de én (1. válaszoló) pont lakást adok el, és pont leírtam, hogy miért nem készítek energetikai tanúsítványt, amíg nincs konkrét vevő.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, pénzért (felárért) mindenki hajlandó gyorsabban dolgozni, a tanúsító is és az ügyvéd/közjegyző is. A tulajdoni lap online lekérhető, az ügyvéd is a közjegyző is lekérheti. Maga a vásárlás a szerződés aláírásával és a pénz kifizetésével megtörténik, de utána van még pár dolog. Mérőórák átíratása a szolgáltatóknál, ki- és beköltözés, a tulajdonilap-módosítás a földhivatalban (ügyvéd ezt is intézheti), pár hónap múlva a vagyonszerzési illeték befizetése, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!