Kisvárosban lakás vagy faluban kertes ház jobb egy kisgyerekes családnak?
Nincs egyszerű válasz, én falun nőttem fel, azóta is visszasírom a kertes házat. Ideális esetben olyan faluba költöznék ami elég közel van városhoz, és nem túl kicsi falu, hogy azért legyen nagyjából minden ami kell (+ legyen elég sok gyerek is). Amit fentebb írtak, hogy majd egyedül játszik a gyerek az gondolom olyan helyen van így ahol az egyedüli gyerek abban a korban az egész faluban? :) voltak mindenféle haverok akikkel játszhattunk, nagyobb korban mászkáltunk a folyóra, vagy az erdőbe.
Kertet nem muszáj megdolgozni de érdemes. Ha olyan sok pénzbe kerülne akkor senki nem dolgozná meg, az átlag falusi népnek nincs sok pénze ilyesmire. Inkább csak munka attól függően, hogy mire használod. A fű meg a gyümölcsfa nem kér olyan sokat enni. Legalább van hely kis virágnak vagy pár tő zöldségnek, fűszernövénynek HA az embernek van ideje és kedve hozzá. Azért jó, ha van hová kimenni, felnőttnek is, én pl irodai munkát végzek, szívesen csinálnék egy KIS kerti munkát :)
Költség inkább a házzal van, pl fűtés lehet, hogy 3x annyiba kerül mint tömbházban. Jó szigetelés nagy előny, de így általában, házat fenntartani macerásabb és költségesebb. Azt mondanám, gyereknek akkor a legjobb ha szabadon futkoshat jó levegőn, és emiatt nem kell mondjuk sokkal rosszabb iskolába járnia. Orvos az csak van mindenhol, ha valami komolyabb helyzet van mindegy, hogy 2km vagy 10km-re kell menni. Komoly sürgősségi helyzet az meg ne legyen, ezen az alapon az ember csak kórház mellett akarna lakni.
Legalábbis én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!