Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Külföldön miért bérel lakást...

Külföldön miért bérel lakást az emberek többsége, miért nem veszik meg, mint nálunk, szerintetek melyik a jobb rendszer és miért?

Figyelt kérdés

2015. jan. 19. 01:57
1 2 3 4
 1/32 anonim válasza:
78%
Én Ausztriában élek. Magyarországon már új építésű hazat lehet venni 20on pár millióért. Ausztriában a legtöbb kertes ház 50 millió. Persze a hitel, nem biztos senki munkahelye külföldön, sokan nem nagyon tudják a nyelvet még alapfokon se
2015. jan. 19. 02:20
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyugaton az emberek mobilabbak mint mon. Oda mennek ahol jobb a munka, több a kereset. Nem félnek több száz kmert költözni. Egy sajàt ház csak hátráltatná őket.
2015. jan. 19. 05:40
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Mobilabbak az emberek, nem akarják helyhez kötni magukat. Bármiko költöznek munka vagy akármi miatt. Szerintem az a jobb.
2015. jan. 19. 06:18
 4/32 anonim ***** válasza:
88%
Olaszországban 20-30 millió forint egy garázs, itthon Magyarországon akár ennyiért tudsz már venni egy újszerű/új házat elfogatható helyen.
2015. jan. 19. 07:17
 5/32 anonim ***** válasza:
78%

Ez a saját lakás, saját ház a szocializmus öröksége nálunk. Akkor pár év spórolás után az egyszerű emberek is tudtak venni saját lakást, vagy házat.

A Horthy rendszerben csak a jobb módúaknak volt saját háza, az átlag emberek bérelt lakásban laktak.

Nyugaton is csak az vesz házat, aki elég jól keres és ott akarja leélni az életét, ahol lakik.

Igaz, ott a tulajdonosok is tisztességesebbek, mint nálunk. A bérlők pedig nem teszik tönkre a lakásokat.

2015. jan. 19. 07:30
 6/32 anonim ***** válasza:
89%

Nemetorszagban elek 9 eve, ezzel kapcsolatban az alabbiakat tapasztaltam.

Teljesen mas az eletrol alkotott felfogas mint Magyarorszagon. Hogy hol gyokerezik a sajat ingatlantulajdon fetisizalasa a magyaroknal, azt nem tudom, de a nemetek teljesen maskepp gondolkodnak. Nekik nem eletceljuk az hogy egy ingatlan legyen a nevukon, es nem is tartjak praktikusnak. Meghozza a sokat emlegetett mobilitas miatt, de ezt nem ugy ertik hogy mennek a munka utan, hanem ugy hogy az eppen aktualis eletszituaciojukhoz alakitjak a lakhatasukat. Amig fuggetlenek, elnek egy kis garzonban, a parkapcsolat elejen kisebb lakasban, ha jonnek a gyerekek berelnek egy nagyobbat, esetleg hazat, ha kirepulnek megint visszamennek kisebbe.

Nincs az az erzelmi kotodes az ingatlantulajdonhoz mint Magyarorszagon. Persze sokan vannak akik vasarolnak, foleg a jobb keresettel rendelkezo emberek.

Persze ehhez az is kell, hogy oriasi berelheto ingatlankinalat van, minden tipusban, fekvesben, es artartomanyban, valamint erosen szabalyozott a berles/kiadas, mindenki tudja mire szamithat.

Az arak is szerepet jatszanak , de nem nehezebben jut egy atlag nemet atlag lakashoz mint egy magyar, jelenleg a jelzaloghitelkamatok 1% alatt! vannak, es akar onero nelkul is meg lehet finansziroztatni egy lakast, ha van eleg jovedelmed.

Mi speciel vettunk egy ujepitesu hazat (sorhazi kivitel), osszesen 400e euroba kerult. De ha akartunk volna berelhettunk volna ugyanilyet, es anyagilag nem biztos hogy rosszabbul jartunk volna hosszu tavon. Tehat ha valaki akar, es megvan hozza a jovedelme, akar vehet is.

2015. jan. 19. 07:54
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mobilitás és az árak mellett a nyugdíjasok helyzete is szerepet játszik. Egy kisnyugdíjas nem tudna albérleti díjat fizetni, örül, ha kifizeti a rezsit és van mit ennie. Sokan azért szeretnének lakást, mert az egyfajta biztonságot ad, hogy mindig lesz hol laknia, és ennyivel is könnyebb dolga lesz majd idősebb korában, amikor már nem tudja növelni a bevételeit.
2015. jan. 19. 09:05
 8/32 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Biztonságérzetet ad, másrészt a mai világban olyan gyenge a forint, hogy jobb ingatlanban tartani a pénzt. Akinek pénze van, inkább vesz 2 lakást és kiadja a másikat, nem tertja bankban , annyira kevés a kamat.

Egy másik szempont, amit hallottam, hogy így a gyaerekek is örökölnek majd valamit..

2015. jan. 19. 09:10
 9/32 anonim válasza:
100%

Biztos közrejátszik a mobilitás, nem majréznak költözni, az árak, költségek, meg a fizetések is hozzájárulhatnak.

Én itthon, Magyarországon azért gyűjtök/gyűjtöttem inkább saját lakásra, és nem akarok hitelt felvenni, mert elég lesz nekem a saját költségeimet fizetni, és nem akarok még pluszban mondjuk egy bérleti díjat is kispórolni az amúgy se egekbe szökő fizetésemből. Meg itthon a saját lakásomat úgy alakítom, ahogy akarom (tapéta, festés, padló anyaga, ablakok, bejárati ajtó... stb.), ezt egy bérleménynél nem feltétlenül tehetem meg, meg nekem van háziállatom, és van olyan főbérlő, aki ezt nem engedi, nem akarok azért kuncsorogni másnál, hogy a kedvencem velem maradhasson és ne kelljen eladni, elajándékozni, "szélnek ereszteni", nem tudom, külföldön ezekkel mi a helyzet, lehet, hogy ott ezt is lazábban kezelik, mint nálunk.

2015. jan. 19. 11:33
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is "bérli" az emberek zöme a saját házát, csak papíron van a nevén.

Ha nem fizeti a bérleti díjat (törlesztő részletet), már lakoltatják is ki és az igazi tulajdonos (bank) eladja.

Ugyanez a helyzet az autókkal is. Megy a menőzés, de az autók is nagyrészt hitelesek vagy cégautók.

2015. jan. 19. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!