Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kisvárosban lakás vagy faluban...

Kisvárosban lakás vagy faluban kertes ház jobb egy kisgyerekes családnak?

Figyelt kérdés
2016. máj. 1. 18:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Legyen közel a munkahely, a gyerekorvos, ovi, iskola.

Ahol ezek jobban hozzáférhetők oda érdemes költözni.

2016. máj. 1. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
teljesen jó válasz. És kérdés, hogy ti tudtok e ott élni. -mármint ha vidékiek vagytok akkor városban, vagy városi lévén a vidék azért más.
2016. máj. 1. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyereknek jobb a családi ház szerintem, nem kell különösebb procedúra a levegőzéshez, egy csomó dolgot megtanulhat a kertben; de nektek is megfelel-e? (Ld. 1. válaszoló szempontjait.)

Falu és falu között is vannak különbségek: van olyan, ahol tényleg szénné unhatjátok magatokat, viszont vannak fiatalos, pezsgő társasági életű falusi közösségek is. Na persze nem tudom, ti igénylitek-e az ilyesmit.

Szerintem a kérdés nem tehető fel ilyen fehéren-feketén.

2016. máj. 2. 09:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kisvárosban kertes ház. Viccen kívül. Nekem feltétel volt, hogy legyen orvos/patika/ovi/pék 10-15 perc sétán belül. Az iskola kérdés is fontos szerintem, nem mindegy, hogy 10 percre van, vagy autózni kell a gyerekkel minden nap. Ha csak a fenti két lehetőség van, akkor maradnék a kisvárosban.
2016. máj. 2. 11:32
 5/12 Kekcsi ***** válasza:
Amúgy vannak kerülő megoldások, pl. földszinti lakások kertkapcsolattal még egészen nagy városban is.
2016. máj. 3. 10:14
 6/12 kriszpo ***** válasza:
100%

Egyetértek. Kisvárosban kertes ház a legjobb, legalábbis nekünk ez lenne, csak sajnos...

Jelenleg emeletes, ház 2. emelet, de közel a park, a játszótér, a bolt, a gyógyszertár, az orvos, stb...

2016. máj. 4. 09:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Én Budapesten születtem. Gangos házban, majd panelházban is laktunk, de éltem vidéki kisvárosban is, családi házban.

Nem könnyű összehasonlítani, hol jobb élni. Miért nem, mert épp az jó egyikben, mi rossz a másikban, és fordítva.

- infrastruktúra: városban fejlettebb, könnyen elérhető minden (orvosi rendelő, üzletek, posta. stb.)

- levegő: vidéken tisztább

- zaj: vidéken csöndesebb, ám ez egy idő után idegesítő, még azt is hallja a szomszéd ha szellent az ember, a pletykákról nem is szólva

Mozgástér: Vidéken a kertbe kilépni nagy élvezet, ám sok vele a munka, pénzbe is kerül a fenntartása. Városi lakásban kényelmesebb, hiszen nincs kerti munka, és nem kell költeni rá. Ellenben vannak parkok, egyre modernebb játszóterekkel, (olykor hajléktalanokkal, kutyapiszokkal), míg falun, saját kertben a gyerek egyedül játszik a fűben, a mini homokozójában ülve, soha nem tudja meg, milyen a barátokkal játszani, majd "lógni" a téren.

Szórakozás: Egyértelmű, városban minden van, míg vidéken a szép nagy csönd.

A gyerekeknek vidéken kevés vagy egyáltalán nincs lehetősége iskolán kívüli programokra. Sport, tánc, művészet, stb.

Oktatás: vidéken barátságosak az ovik, iskolák, de többnyire nagyon maradiak a tanárok, az oktatás színvonala. Nincsenek speciális intézmények, melyek inkább a nagyvárosokban vannak. Ilyen jellegű igény esetén egyértelmű a lakhelyválasztás.

Mi megtaláltuk a számunkra ideális életmódot: Kertes ház a főváros közepében. :-) /természetesen, tisztában vagyok vele, mindenkinek lehetőségeihez mérten/

2016. máj. 4. 11:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Kertes ház városban jó is lenne, de azt nem tudjuk megfizetni.
2016. máj. 4. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:

7-es: ezt én is írhattam volna, csak annyi a kül. hogy nem Budapesten születtem.

Kérdező:

"Kertes ház városban jó is lenne, de azt nem tudjuk megfizetni."

Most sajnos nehezebb, néhány éve cseréltem le társasházi lakásomat házra, amikor még pangás volt, egy kis szerencsével (na jó: rengeteget néztünk meg, sőt valójába 3 év volt, mert először város szélén akartunk házat, de közben rájöttünk, hogy mi nagyon ragaszkodunk a belváros közelségéhez, végül a társasházi lakás árából meglett felújítással együtt, persze sok mindent magam is csináltam), most nem tudnánk. Ha nem is a belvárosban, de BP-en belül lehetséges, nézd meg pl az ingatlan.com-on 20M alatti házak Budapesten:

[link]

1644 találat, ami nem kevés, lehet válogatni.

Persze tudom, hogy van akinek a 20M túl sok kifizetni :( de BP-en 20MFt nem számít túl soknak, ha lakásról van szó.

Egy cikk, ami érdekelhet:

[link]

2016. máj. 4. 15:51
 10/12 Lippóczy Ákos ***** válasza:

Egy városi ember falun mindig táj-idegen marad! Na nem azért, mert rossz ember, hanem, mert nem tudja felvenni a falusi tempót, amit elvárnának tőle a környezete eredeti lakói.-Kakaskukorékolásra felkelni, mikor vasárnap van és még bőven aludnék, tíz órakor teregetni, mikor már vasalni kellene a ruhát,ezeket és hasonlókat várnának el tőlem falun stb. stb.

Magyarul,- midig a másikkal foglalkozik a falusi ember és ezt megszokni lehetetlen!

2016. máj. 4. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!